Societat

Francesc Jansà, nou president dels Amics de la Sardana de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Francesc Jansà, al Centre Cultural. Al seu darrere, un moment de l'assaig de balls en línia

Aquest passat mes de febrer es va produir el relleu a la presidència dels Amics de la Sardana de Cambrils. Josep Balaguer, que n'havia estat el president des de la fundació de l'entitat ara fa 15 anys, ja s'havia acomiadat del càrrec en el decurs de l'Aplec de la Sardana, celebrat a finals del passat mes d'agost. Per la seva banda, Glòria Vilar també ha deixat el càrrec de vicepresidenta. L'assemblea de l'entitat, celebrada aquest mes de febrer, va proclamar com a nou president a Francesc Jansà al mateix temps que es configurava una nova junta de l'entitat. Continuen a la junta M. Carme Pujol que ara passa a ser la vicepresidenta, Dolli Roca com a secretària i Manuel Rivera com a tresorer. Les noves incorporacions són M. Pilar Febas, Mercè Bernabé i Jiri Hofman, com a vocals.

220 associats

Els Amics de la Sardana de Cambrils compten amb 220 associats. Tal com explica Francesc Jansà, "som gent de totes les nacionalitats que tots junts ballem sardanes". La nova junta de l'entitat té com a objectiu mantenir l'activitat que ja es portava a terme amb la celebració de l'aplec anual, les ballades gairebé setmanals al parc del Pescador, a l'hivern, i al passeig de les Palmeres, a l'estiu, i les visites periòdiques, al menys una vegada al trimestre, als casals de la gent gran que hi ha a Cambrils.
Els assajos setmanals es fan al Centre Cultural. Els dilluns, de 2/4 de 6 fins les 7 de la tarda es fa classe de sardanes mentre que els dimecres, de 5 a 7 de la tarda, es fan assajos de balls en línia, a càrrec de Joan Diago. Els assajos són oberts a tothom.

Configurar un grup de sardanistes joves

D'altra banda, Jansà explica que s'ha començat a ensenyar sardanes en alguns centres escolars cambrilencs, "enguany volem canviar la fórmula. Volem ensenyar la sardana de punts lliures i la sardanova". Els professors d'aquesta activitat són el propi Francesc Jansà i la Dolli Roca. Segons Jansà, "la intenció seria poder formar un grupet de gent jove que s'involucrin en la sardana".

Comenta aquest article