Societat

TV3 escull els Amics de la Sardana de Cambrils per fer una prova de “Prohibit als tímids”

Per Cristina Sierra



Un dels moments de la gravació del programa Prohibit als tímids a Cambrils, divendres passat
El passat divendres 5 de maig l’equip del programa de TV3 Prohibit als tímids, presentat per Josep Llobató, va venir a Cambrils a gravar una de les proves que els fan fer als seus concursants. En aquest cas eren un noi i dues noies que es van afrontar al repte d’aprendre a ballar sardanes i el grup escollit per ensenyar-los-en va ser els Amics de la Sardana de Cambrils.

Cap a quarts de nou del vespre van arribar els concursants amb una noia de l’equip i van xerrar una mica amb els membres dels Amics de la Sardana, vestits a la manera tradicional, interessant-se per aquesta afició, quan quedaven per ballar, quantes persones eren i si feien moltes actuacions. Una concursant va reconèixer que de petita havia après a ballar sardanes però que quan es va fer gran ho va deixar estar i els altres no n’havien ballat mai. Després d’explicar una mica el programa i les proves que havien fet, els concursants van anar per feina i alguns membres dels Amics de la Sardana els van ensenyar els passos principals de les sardanes.

Al cap d’una mica va arribar el càmera i va començar a gravar els balls que van fer en dues rotllanes. En acabar, els tres joves van donar les gràcies al sardanistes cambrilencs i un dels encarregats dels Amics de la Sardana va entregar als concursants el mocador blau que porten en les seves actuacions.

L’equip de TV3 va dir que s’havia escollit Cambrils després de buscar per Internet alguna colla de sardanes de Catalunya. Com a primera opció tenien dos grups prop de Barcelona, però al no tenir resposta van decidir posar-se en contacte amb la colla de Cambrils.

El programa Prohibit als tímids s’emet els diumenges a la tarda i la funció és trobar parella per al concursant, sigui noi o noia, i que conegui altres persones a través de proves i llargues estones de xerrades. El tros de programa gravat a Cambrils s’emetrà, previsiblement, el diumenge 21 de maig.

Comenta aquest article