Societat

Amb l'enterrament del Ka-Garrieres V, que va caure fent d'enxaneta en un pilar de tres, es clou el Carnaval 2014

Per Lluís Rovira i Barenys

L'enterrament de Sa Majestat Ka-Garrieres V es va fer, ahir al vespre, a la plaça del Setge

Tal i com ja estava previst des d'un principi, el regnat  de Sa Majestat Ka-Garrieres V va acabar ahir amb l'enterrament de la sardina. El funeral va aplegar una bona colla de convilatans que es van concentrar a la Plaça i des d'allí, en seguici i acompanyat per l'ajuntament carnavalesc, el ball de diables els Cagarrieres i els timbalers de la Farnaca, el cos incorrupte del Carnestoltes va ser traslladat a la plaça del Setge on es va llegir el seu testament. Cal dir que les causes de la mort del Ka-Garrieres V va ser la caiguda que va patir quan va voler fer d'enxaneta en un pilar de tres dels Xiquets de Cambrils. Segons va deixar escrit en la introducció del seu testament, després de la caiguda el van traslladar a l'hospital lleuger i tot esperant que obrissin el quiròfan per operar-lo, "després de sis anys que el president Nocilla va inaugurar l'edifici", es va morir en l'espera.

El testament del Ka-Garrieres V

El testament va tenir un recordatori per a tots els partits polítics. Als "convergents de la punyeta, com diu el senyor Duran i Lleida", els va deixar un quadre del Sant Sopar, "perquè se'l pugui penjar la senyora alcaldessa al seu despatx. D'aquesta manera potser no es barallarà tant amb els seus companys de partit". El Ka-Garrieres també va avisar a l'alcaldessa que al Sant Sopar hi havia un Judes i que entre els seus companys de partit en podia tenir més d'un de Judes.

Als del PP es va deixar un paquet de mocadors, unes valerianes i una crema hidratant. Els mocadors "perquè sou uns ploramiques. Tot el que està relacionat amb Catalunya i amb els símbols d'identitat del nostre país sempre aneu ploriquejant i queixant-vos que ens estem tornant com el règim de Hitler". Les valerianes son per que es tranquil·litzin i es preparin "perquè Catalunya serà independent en un futur no massa llunyà". I la crema hidratant, "us farà servei perquè un cop sigui independent Catalunya, serà tant i tant gran la donada pel cul que farà el nostre país al vostre que més val que us aneu preparant perquè no us faci tant de mal".

Als Socialistes, "millor dit al senyor Benaiges ja que pobret s'ha quedat més sol que la una", els hi va deixar una baralla de cartes "perquè pugui jugar al solitari en aquell despatxet tan mono que té". Aquestes cartes, segons el testament de Ka-Garrieres, també li podran servir "per aprendre a llegir el futur i obrir un consultori de l'horòscop" al mateix despatx municipal.

Als de la PLIC els va deixar "un mapamundi polític en blanc i negre perquè puguin pintar tots els països que han anat visitant durant aquests anys de mandat. Sort que l'any que ve venen eleccions i se'ls hi acabarà el xollo de viatjar gràcies als ciutadans perquè sinó, xiquets, potser hauríem de començar a pensar en demanar un mapa polític de Mart o Júpiter... perquè no paren de viatjar!"

Als del NMC els va deixar un manual de les enquestes, "però traduït a l'àrab, a l'africà i al xinès. Bàsicament , perquè els puguin entendre els seus militants". Aquest manual també els ha d'ensenyar a "realitzar les enquestes electorals sense fer trampa i de forma legal".

Als d'ERC, "tot i que no estiguin ni al govern ni a l'oposició", els va deixar una fotografia "del Junqueras, el "Salvador". Perquè gràcies a aquest bon home i amb una mica de sort, encara podran treure algun representant a les properes eleccions". El Ka-Garrieres també els va demanar que es renovessin, "no n'hi ha prou ja de Mets, Mendozes, Edu's i Carods? Renoveu-vos, si us plau, renoveu-vos!"

Als de la CUP i Iniciativa, "com és que aneu agafadets de la mà? És que teniu por de no treure ni un sol regidor i per això heu d'anar de bracet?", els va deixar una motxilla, "per anar d'excursió al lloc on hi ha els republicans, és a dir, a cap lloc"

El Ka-Garrieres V es va acomiadar cedint el comandament municipal "als inútils, corruptes i ineptes polítics reals. Tingueu paciència, en un any els podreu canviar i, si voleu, penjar a tots aquí a la muralla".





Comenta aquest article