Informació general

Òmnium Cultural presenta a Cambrils la campanya "Un país normal"

Per Eugeni Capella

Un moment de l'acte d'Òmnium Cultural celebrat el passat divendres a la tarda a la Casa de la Catequesis

El passat 28 de febrer, Òmnium Cultural va organitzar un acte a la Casa de la Catequesis –situada al carrer de les Creus– per tal de donar a conèixer la campanya Un país normal (http://unpaisnormal.eu/index.html). A l'acte hi van assistir una vintena de socis i simpatitzants i hi van intervindre, entre d'altres, el president d'Òmnium Baix Camp, Biel Ferrer. La campanya d'Òmnium Cultural és més neutre que la de l'ANC –enfocada directament a assolir la Independència de Catalunya–, mentre que aquesta està adreçada als sectors més abstencionistes per tal d'ampliar la majoria social de persones que volen anar a votar com a qualsevol país normal.

L'objectiu de la campanya es defineix en les següents frases: "és normal que un país vulgui decidir el seu futur. N’estem convençuts. Per això ens sembla ben normal que les institucions catalanes es comprometin a convocar-nos perquè tothom pugui dir què pensa, sigui quina sigui la solució que cadascú trobi més encertada. És normal que ens preguntin com volem viure millor i és normal que tinguem ganes de respondre.

 És normal que un país vulgui confiar en les urnes. És normal pensar que la democràcia és la solució més bona. És normal consultar l’opinió de tothom. És normal decidir el futur entre tots.

 És normal creure en la democràcia. És normal estar a favor de les urnes. És normal que un país vulgui ser normal.

 És normal voler viure en un país normal. És normal que un país decideixi la seva educació, la seva sanitat, el seu model energètic, les seves infraestructures... perquè és normal que tots els que formem part d'un país decidim com volem viure millor.

 Perquè estem convençuts que és normal viure amb normalitat".

Entre les accions que Òmnium Cultural farà a Cambrils dins d'aquesta campanya es repartirà material en aquells barris on es concentri més gent amb dubtes sobre la independència de Catalunya. També es faran xerrades informatives a diferents entitats i xerrades formatives adreçades a aquells ciutadans que vulguin participar en la campanya. La gent interessada en formar part d'aquesta iniciativa es poden adreçar al correu electrònic info@unpaisnormal.eu

Comenta aquest article