Informació general

El ple aprova el nou sistema de rotacions de torns de la Policia Local

Per Cristina Sierra

Agents de la Policia Local de Cambrils en la celebració de la festivitat de Sant Miquel, a finals del mes de setembre passat

Un dels punts més debatuts del plenari va ser el nou sistema de rotacions de torns de la Policia Local i l'increment plus del servei de torns polivalents. El regidor de Governació –Dani Milan– va explicar que l'objectiu d'aquest canvi és "continuar cercant l'eficiència i millora del servei de la Policia Local". Milan va apuntar que el nou sistema de rotacions de torns vol aconseguir que el torn de nit sigui rotatiu i dotar de més agents aquells serveis dirigits als ciutadans, com la Xarxa d'Atenció a la Víctima (XAV) o el servei de civisme i seguretat. "Tenim agents que porten des de l'any 80 amb el mateix sistema de rotacions", va afirmar.

Segons Oliver Klein, el 80% de la plantilla estaria en contra del nou sistema de rotacions de torns

El portaveu del NMC –Oliver Klein– va anunciar el seu vot en contra. "No ho tenim clar, entenem els arguments però no veiem la seguretat en el resultat", va manifestar. Segons va explicar Klein, un 80% de la plantilla no estaria d'acord amb aquest nou sistema de rotacions de torns. "Abans el torn de nit era voluntari i ara passarà a ser un torn rotatori i obligatori. Hi havia voluntaris experts en aquest torn", va apuntar.

En el torn de rèplica, Dani Milan va contestar: "és una opinió seva dir que hi ha agents especialistes de la nit. Nosaltres ens preocupem pel ciutadà i necessita un bon servei nocturn". El regidor de Governació va explicar que, "les dades que tenim de recursos humans no indiquen que el servei estigués funcionant bé. Si hagués estat així no ho haguéssim tocat. Els tècnics insisteixen que cal canviar el sistema".

Robert Benaiges demana més diàleg amb els agents de la Policia Local

Per la seva part, el portaveu del PSC –Robert Benaiges– va anunciar l'abstenció del seu partit. "Entenc que l'objectiu és positiu. L'objectiu final ha de ser la millora del servei i entenc que és l'objectiu que persegueixen. Però també entenem que haguessin hagut de profunditzar en el tema de les negociacions amb els policies. Demanem més diàleg", va apuntar. Dani Milan va explicar que s'havien mantingut vuit reunions de mesa sindical només per aquest nou sistema. "Se'ns pot acusar d'altres coses però no per manca de capacitat raonadora".

El regidor no adscrit Dani Pallejà, per la seva banda, va centrar-se en el tema de l'increment plus del servei. "Hi ha una variació de la remuneració. L'informe dels serveis jurídics indica que es passa d'un a quatre euros per torn. Em quedo amb el dubte si la manca d'eficiència es corregirà amb el nou sistema". Abans d'aprovar el punt, el regidor de Governació va respondre que l'únic objectiu del nou sistema és "augmentar el servei cap a la ciutadania. La nostra voluntat política és dotar de més agents aquelles unitats de servei al ciutadà". Finalment, el nou sistema de rotacions de torns de la Policia Local va comptar amb els vots a favor dels regidors de CiU, PP i Plic, les abstencions del PSC i Dani Pallejà i els vots en contra dels regidors del NMC.

Comenta aquest article