Informació general

Robert Benaiges demana responsabilitats per la "mala gestió" de la política de personal

Per Cristina Sierra

Robert Benaiges durant la roda de premsa que va oferir el passat divendres

El portaveu del grup municipal del PSC –Robert Benaiges– va oferir, el passat divendres al matí, una roda de premsa per valorar la darrera sentència desfavorable al consistori cambrilenc que obliga a readmetre a cinc treballadors interins acomiadats fa un any. Benaiges va remarcar que és la tercera sentència desfavorable que es declara improcedent i demana la readmissió dels treballadors. "Ja va passar amb l'ERO de Cambrils Audiovisual i l'Escola Municipal de Música i ara passa amb l'ERO dels treballadors interins. Tot i estar recorregut al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el jutge apunta a les formes de fer l'ERO. Que s'ho facin mirar! Això ja supera els límits", va afirmar. El portaveu de l'agrupació va manifestar que al ple, que se celebrarà demà, demanarà responsabilitats per aquesta "mala gestió" de la política de personal. "Aquesta sentència representarà molts diners per l'Ajuntament", va afirmar.

Per altra banda, Benaiges va criticar la revisió del cadastre que s'ha dut a terme i que ha obligat als càmpings a pagar l'IBI dels bungalous, així com l'augment de l'IBI als apartaments de la zona de l'Esquirol. "L'argument principal és que hi havia un error però no sé si realment és això o bé, un canvi de criteri. Considero que és aquesta darrera. En alguns casos són molts diners pels propietaris i tot aquest fet em genera molts dubtes", va apuntar.

25 militants socialistes es donen de baixa del partit

El portaveu socialista també va aprofitar la roda de premsa per explicar com es troba actualment l'agrupació local després de la creació de la comissió gestora presidida per Xavier Sabaté. Benaiges va confirmar que els militants de l'agrupació local "encara estem esperant una explicació de perquè es va decidir dissoldre l'anterior executiva. Abans de Nadal es va dir que hi hauria una nova executiva i no en sabem res, ni tampoc se'ns ha convocat en assemblea".

Benaiges va apuntar que, des de la creació de la comissió gestora, 25 militants socialistes s'han donat de baixa del partit. "Alguns es volen donar de baixa però esperen a l'assemblea per a dir tot el que pensen". A més, els 25 militants han enviat una carta a Xavier Sabaté on diuen tot el que pensen. "Han utilitzat termes molt durs però el que han dit és el que pensen molts militants", va explicar.

"La comissió gestoraés la causant de la pèrdua més gran de militància de la història del PSC de Cambrils"

Per la seva part, Robert Benaiges ha enviat una carta al primer secretari de l'executiva nacional, al primer secretari de la Federació, als membres de l'executiva nacional i als membres de la Federació, on explica què esta passant a l'agrupació local socialista. "Hi ha un desconeixement i un silenci. El principal motiu per dissoldre l'anterior executiva local va ser la divisió interna de l'agrupació i, paradoxalment, aquest argument és ara més evident i real que mai", va apuntar.

En aquestes quatre cartes, el portaveu socialista demana que les executives socialistes dissolguin la comissió gestora, "ja que és la causant de la pèrdua més gran de militància de la història del PSC de Cambrils. Demano la creació d'una nova comissió gestora escollida per la militància i també demano responsabilitats", va manifestar. Per últim, Benaiges ha enviat una carta a la Comissió de Garanties del PSC on demana que se l'informi de l'estat del recurs que va presentar a finals del passat novembre. "A dia d'avui no he rebut cap resposta i vull que se m'informi de l'actual estat de gestió", va afirmar.

Comenta aquest article