Societat

Se serveixen unes 800 racions en la fregida de galeres i calçots a la Cooperativa

Per Berta Ruiz

Un moment de la fregida de galeres i calçots, ahir al matí, a la Cooperativa Agrícola

Ahir al matí, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola, va tenir lloc un dels actes més populars de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera: la fregida de galeres i calçots amb oli Extra Verge DO Siurana de la Cooperativa cambrilenca. Com cada any, el tradicional maridatge de productes del mar i de la terra d’aquest tast gastronòmic va reunir una gran quantitat de gent des de primera hora del matí aprofitant el bon temps que va lluir ahir diumenge.

En l’activitat hi van participar la Confraria de Pescadors i la Cooperativa Agrícola. De fet, els mateixos pescadors i els pagesos van ser els que, de bon matí, van fregir els calçots i les galeres i van servir les racions, acompanyades d’una llesca de pa torrat i d’un got de cava o aigua. Al llarg del matí es van servir unes 800 racions, al preu de 3 euros la degustació, gairebé un centenar més que en l'edició de l'any passat. Des de la Confraria de Pescadors es van encarregar de les galeres, –uns 120 quilos–, mentre que la Cooperativa Agrícola hi va aportar els calçots, unes 4.000 peces i de l’oli, uns 80 litres. Com cada any, es van instal·lar un seguit de taules, on la gent va poder assaborir aquests dos productes cambrilencs tan típics.

A banda, per celebrar el 10è aniversari de les Jornades de la Galera i de la Cuina Marinera també hi van prendre part el Ball de Diables Cagarrieres de Cambrils i la Teca Teatre que, amb els components de La Tequeta es van disfressar de galeres i van animar la matinal. El gerent de la Cooperativa Agrícola –Fernando Sarasa– feia una valoració molt positiva de l'acte: "aquesta és una festa molt consolidada i aquest agermanament entre la Confraria i la Cooperativa dóna un producte molt genuí. És un esmorzar que la gent ja espera. A més, enguany, el bon dia va acompanyar molt, així com la festa del desè aniversari que va fer molt d'ambient, molt familiar i amb molta canalla".

Comenta aquest article