Societat

Fregida de galeres i calçots amb oli verge extra, aquest diumenge, a la Cooperativa Agrícola

Per Redacció

Fregida de galeres i calçots a la Cooperativa Agrícola, l'any passat

Aquest diumenge, a partir de les 9:30 hores a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils –a la carretera de Montbrió–, es farà el tradicional esmorzar popular amb la fregida de galeres i calçots amb oli verge extra, organitzada per la Confraria de Pescadors i la Cooperativa Agrícola de Cambrils, en el marc de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera.
Aquest esmorzar és un maridatge de productes ben cambrilencs com són les galeres, els calçots –amb certificació IGP Calçot de Valls– i l'oli d'oliva verge extra Mestral DOP Siurana, tots productes de qualitat de la Confraria i de la Cooperativa. Aquest maridatge únic és un homenatge al sector primari tan important a Cambrils i una aposta pels productes de temporada i de proximitat. 

Els mateixos pescadors i els pagesos són els que, de bon matí, fregiran els calçots i les galeres i serviran les racions, acompanyades de cava per acabar d'arrodonir la festa. El preu d'aquest esmorzar popular és de 3 euros i es preveu servir entre 600 i 800 esmorzars al llarg de tot el matí. Per celebrar el 10è aniversari de les Jornades de la Galera i de la cuina marinera també està prevista la participació de la mascota de les jornades "la Galereta" que es passejarà per l'espai repartint caramels als més petits. D'altra banda, a partir de les 11:30 hores hi haurà l'actuació dels "Cagarrieres", el Ball de Diables de Cambrils. 


Comenta aquest article