Informació general

La Unió Europea podria prohibir la pesca de l'arrossegament en un futur immediat

Per Lluís Rovira i Barenys

Barques d'arrossegament al moll de pesca

El sector de la pesca de l'arrossegament està inquiet davant la mesura que podria impulsar la Unió Europea i que podria acabar amb la pesca de l'arrossegament. L'any 2012, la comissària de Pesca de la Unió Europea ja va posar a debat la llei que prohibiria la pesca de l'arrossegament en territori europeu. Aquesta llei es podria impulsar en uns dos anys i és per això que la Confraria de Pescadors de Tarragona ja s'ha començat a mobilitzar, des de principis d'aquest any, i està fent una recollida de signatures entre la població demanant que s'aturi aquesta llei.

El sector pesquer cambrilenc, a l'expectativa

El secretari de la Confraria de Pescadors de Cambrils, Xavier Domènech, ha manifestat a revistacambrils.cat que el sector pesquer cambrilenc està preocupat per la possible aplicació d'aquesta llei, "de moment estem a l'expectativa i no hem fet cap acció concreta. Aquest tema s'està portant a nivell de la Federació Catalana de Confraries de Pesca".
A Cambrils, en aquests moments, hi ha 18 barques que es dediquen a la pesca d'arrossegament. A banda, n'hi ha quatre que fan la pesca d'encerclament i vuit de la pesca de tresmall. Cada barca d'arrossegament duu tres o quatre pescadors a bordo. En aquests moments, comptant totes les arts de pesca, a Cambrils hi ha unes 130 famílies que viuen directament de la pesca. Segons ha explicat Xavier Domènech, "s'està criminalitzant aquesta art de pesca perquè diuen que no és selectiva i que es fa malbé el fons marí. En tot cas, serà la Política Pesquera Comuna (PPC) qui decidirà el futur de la pesca".

Comenta aquest article