Societat

La regidoria de Relacions Cíviques presenta el taller "6 coses a fer aquest 2014", una nova proposta formativa per a les entitats

Per Berta Ruiz

D'esquerra a dreta: Irene Borràs, Laura Mellau i Núria Ferrando durant la presentació del nou taller

La regidoria de Relacions Cíviques de l’Ajuntament posa en marxa un nou taller titulat “6 coses a fer aquest 2014”, adreçat a les entitats i associacions del municipi. Ahir al matí, al centre Les Basses, la regidora Laura Mellau era l’encarregada de fer-ne la presentació, juntament amb la professora del taller Irene Borràs –consultora de CAUSES i experta en polítiques de Responsabilitat Social Corporativa– i la tècnica del departament de Participació, Núria Ferrando.
El taller s’ha estructurat en dues sessions, el dies 4 i 6 de març de les 19 a les 21 hores. La primera sessió es dedicarà a millorar l’entitat –organització i reflexió sobre idees, propòsits i propostes de treball per aquest 2014–, mentre que en la segona sessió es tractaran aspectes com: la participació, el voluntariat, la gestió, la comunicació, la captació de recursos.  Amb aquesta feina prèvia, s’elaborarà un document que posteriorment podrà ser presentat a les juntes i/o assemblees de les associacions perquè sigui un dels pilars de les activitats a fer durant l’any.

Facilitar recursos formatius a les entitats

Sobre aquesta nova proposta, la regidora Laura Mellau va comentar que, “estem en un constant tu a tu amb les entitats, millorant i donant les eines que els serveixin per donar resposta a les seves inquietuds. A més, cal dir que Cambrils és un municipi amb un teixit altament actiu i participatiu, la gent té moltes ganes de fer coses”. De fet, segons van dir, ahir, en el dia a dia sovint s’actua amb inèrcia i no es plantegen noves formes de treballar o noves activitats, per això, a principis d’any és un bon moment per donar eines, renovar la manera de fer les coses i plantejar-se nous reptes. Per la seva part, tant Irene Borràs com Núria Ferrando van destacar que cal donar un cop de mà a les entitats, treballar amb elles, analitzar els seus punts febles i facilitar recursos formatius. Totes les iniciatives que es derivin d’aquest taller comptaran amb el suport del Servei d’Assessorament a Entitats que acompanyarà el desenvolupament de les accions que plantejades. Aquest servei va a càrrec de Núria Ferrando i està disponible tots els matins al centre Les Basses.

Projecte de voluntariat

D'altra banda, la regidora Laura Mellau també va avançar que s'està treballant en un projecte nou que haurà d'aglutinar el voluntariat. Des de l'Ajuntament es vol centralitzar un punt de voluntariat que toqui diferents àmbits i que es canalitzi a través de les entitats. Tal com van comentar, ahir, "serà un projecte que tindrà tres potes: per un costat, l'administració, les entitats i la ciutadania. La ciutadania es podrà oferir com a voluntària i les entitas podran rebre aquest voluntariat no només voluntari sinó també social o cultural. La idea és unificar-ho i tenir un punt on poder adreçar-se".

Comenta aquest article