Societat

Òscar Cadiach, el primer alpinista català que va pujar a l'Everest, presentarà el seu projecte "14+1x8000 Himalayan Challenge"

Per Redacció



Cartell promocional de la xerrada i projecció sobre la trajectòria d'Òscar Cadiach
El Centre Cultural acollirà, demà divendres a partir de les 20 hores, la presentació del projecte "14+1x8000 Himalayan Challenge d'Òscar Cadiach". El tarragoní Òscar Cadiach va ser el primer alpinista català, juntament amb Antoni Sors i Carles Vallès, en assolir el cim de l'Everest, el 28 d’agost de 1985. Actualment, és el català que ha fet més cims que sobrepassen els 8.000 metres, i com a alpinista ha realitzat expedicions a tots els continents. També és guia de muntanya, fotògraf i càmera d’alçada.

El repte dels "14+1x8000" és el d'aconseguir ser el primer català en assolir els catorze principals cims de 8.000 metres de l’Himàlaia. Ara, només li queda per assolir el Broad Peak, de 8.047 metres, el qual està previst per a la primavera-estiu d'aquest 2014. A banda, el repte del +1 és realitza la gran travessa de la Via Làctia entre el Nepal i el Tíbet, també prevista per a la primavera de 2014.

Durant l’acte al Centre Cultural, Òscar Cadiach presentarà la seva trajectòria i una pel·lícula. En acabar, s’oferirà un berenar de forquilla, amb confirmació d'assistència prèvia. L'acte està organitzat pel Centre Excursionista Cambrils. Per a més informació es pot adreçar al correu electrònic c.e.cambrils@gmail.com.


Comenta aquest article