Informació general

El nitrogen líquid, la pastisseria creativa o l'Slow Food centren les Jornades Gastronòmiques i Turístiques de l'Escola d'Hoteleria

Per Cristina Sierra

Els alumnes de pastisseria van fer un taller de cupcakes

Aquesta setmana, l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils acull les XVIII Jornades Gastronòmiques i Turístiques, unes jornades formatives pels alumnes de segon curs dels diferents cicles de les famílies professionals d'Hoteleria i Turisme i d'Indústries Alimentàries. Des del passat dilluns i fins divendres, l'escola acollirà professionals de diferents sectors gastronòmics, turístics i hotelers que oferiran un ampli ventall de conferències, xerrades i demostracions pràctiques.

El director de l'Escola d'Hoteleria i Turisme –Jordí Jardí– va explicar a revistacambrils.cat que les jornades "estan cobrint l'expectació del que ens havíem marcat. Donen qualitat i coneixement a l'alumne". Jardí va destacar les diferents activitats que ja s'han celebrat, com la conferència de Slow Food, que va comptar amb la presència de 15 conferenciants, el taller d'elaborar gelats amb el cambrilenc Antonio Sirvent o la conferència a càrrec de Jaume Solé, organitzadors de la Ganxet Pintxo de Reus.

Oportunitat pels alumnes

Jardí també va manifestar que aquestes jornades són una oportunitat pels alumnes, ja que aprofiten la visita dels diferents professionals per crear contactes."Aquests dies he vist molt alumnes que s'interessen per fer contactes i això és molt bo", va afirmar. A més, el director va destacar que cada vegada hi ha més empreses interessades en impartir els tallers i fer les conferències durant les jornades que organitza el centre cambrilenc.

Algunes de les activitats destacades de les XVIII Jornades van tenir lloc ahir al matí. Per una banda, els alumnes de cuina i restauració van descobrir el nitrogen líquid i van aprendre com s'aplica a la cuina o a la cocteleria. Noé Barea, de l'empresa Praxair, va oferir una sessió teòrica d'una hora aproximadament i després va fer una demostració pràctica. Per altra banda, els alumnes de pastisseria van assistir a una classe de pastisseria creativa que es va centrar en els cupcakes i els alumnes de cuina també van tenir una classe pràctica d'elaboració de formatges. De la resta de les activitats, Jardí va destacar que les Jornades s'acabaran amb un taller de cuina romana pels alumnes que cursen el cicle de Guia Turístic.

Comenta aquest article