Cultura

El XVI FEC Festival Europeu de Curtmetratges de Reus retrà homenatge al desaparegut Bigas Luna

Per Redacció

El desaparegut cineasta Bigas Luna en una edició passada del FEC Festival

El XVI FEC Festival Europeu de Curtmetratges de Reus, que se celebrarà del 12 al 16 de març, obrirà l'edició d'enguany amb un homenatge a Bigas Luna, desaparegut l’any 2013 i que va ser un fidel col·laborador del FEC Festival. A més, el FEC 2014 reunirà a 24 realitzadors europeus que presentaran els seus curts que competiran per diversos premis en metàl·lic. Com cada any, també es programaran diferents seccions paral·leles, com trobades amb realitzadors, concursos i tallers de realització, activitats educatives, sessions tècniques i activitats infantils, entre d’altres.
 
Homenatge a Bigas Luna
 
El director de cinema Bigas Luna (1946-2013), va ser col·laborador del FEC Festival des de l’inici del certamen i fins a la seva mort l’any passat. Per això, el FEC 2014 li retrà homenatge amb una sessió especial de curtmetratges seus, que inaugurarà el festival i on es reuniran amics i col·laboradors del cineasta. El llegat de Bigas Luna, a més, continua viu al FEC a través del premi a la millor història, que porta el seu nom.
 
Sessions a competició
 
Aquest any s’han inscrit al FEC Festival uns 2.200 curtmetratges europeus, i el comitè de selecció n’ha fet una curosa tria de 24 films de 9 països que competiran per aconseguir els premis del FEC. Tots els realitzadors han estat convidats al festival i la majoria presentaran els seus curts a les sessions a concurs i compartiran la seva experiència amb el públic durant els dies del certamen.
 
Sessions i activitats paral·leles
 
A més de la sessió inaugural d’homenatge a Bigas Luna el FEC Festival programarà diverses activitats paral·leles, com les sessions Panorama i Panorama CAT, la trobada entre directors, públic i estudiants de cinema o la jornada sobre curtmetratges on participaran diferents escoles de cinema de Catalunya.

El FEC està organitzat per la POCC (Associació Cinematogràfica de Cambrils), amb el suport de l’Institut Municipal d’Acció Cultural de Reus, el Teatre Bartrina i l’Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya, i amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, CI&VI, TV3, Eurochannel, Canal Reus Tv, Cadena Ser i Moritz.

Venda d'entrades

Quant a la venda d'entrades, es podran comprar anticipades a través de la pàgina web web www.teatrebartrina.cat, al mateix Teatre Bartrina de dimarts a divendres de les 18 a 20 hores. A més, per sol·licitar el carnet FEC –a un preu de 20 euros– es podrà fer a l'adreça de correu electrònic info@fecfestival.com (data límit: 1 de març). El preu d'entrada a una sessió serà de 5 euros, mentre que els descomptes amb l'entrada anticipada, Carnet Jove, Club Tr3sC serà de 4 euros. El taller infantil titulat "Minicurts" tindrà un preu de 18 euros. Per a més informació: http://www.fecfestival.com/carnet-fec/

Comenta aquest article