Informació general

David Chatelain: "Els comerços cambrilencs tenen llibertat horària, tant a l'hivern com a l'estiu"

Per Cristina Sierra

Imatge de la façana marítima del port, el passat estiu

El Parlament de Catalunya va aprovar, la setmana passada, la llei d'horaris comercials, un text que serveix per restringir la liberalització que imposa la normativa espanyola. Segons indica la llei, els comerços dels municipis turístics com Cambrils no estan obligats a seguir aquest horari comercial i, per tant, poden fixar el seu propi horari.

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Cambrils –David Chatelain– ha explicat a revistacambrils.cat que els comerços cambrilencs "tenen llibertat horària i poden tenir el mateix horari tant a l'hivern com a l'estiu". Chatelain ha apuntat que l'única limitació horària que tenen els comerços està relacionada amb les festes de Nadal. "Els comerços tenen l'obligació de tancar a les 20 hores el 24 i 31 de desembre i no obrir els dies 25 de desembre i 1 de gener", ha manifestat.

Increment dels dies festius d'obertura anual

La llei d'horaris comercials, aprovada amb els vots de CiU, ERC, ICV-EUiA i el PSC, fixa que els comerços catalans podran obrir 72 hores setmanals –com fins ara–, enlloc de les 90 setmanals d'obertura que permet la normativa espanyola. El canvi més significatiu de la normativa catalana és que hi ha un increment de 8 a 10 dels festius d'obertura anual. Mentre que la llei espanyola fixa un mínim de 10 diumenges i festius anuals en què els comerços tenen llibertat per obrir, a Catalunya aquest límit se situava en 8 i ara s'ha ampliat fins els 10 dies festius. Cal apuntar però, que els comerços no tindran capacitat per a decidir com fixen aquests dos dies de més, sinó que seran els consistoris dels propis municipis els que decidiran els dos dies festius.

Els bars i restaurants cambrilencs sí tenen limitació horària

Per altra banda, la Generalitat de Catalunya també té una normativa que regula els horaris dels establiments destinats a espectacles públics i activitats recreatives. En aquest cas, els bars i restaurants cambrilencs han de complir amb aquesta regulació i tenen un horari limitat que només es pot modificar durant les vacances o en dies puntuals com cap d'any.

Els horaris establerts són els següents:

 Establiments Obertura
(a partir de)
 Tancament
entre setmana
Tancament
divendres i dissabtes
 Bar/Restaurants/ Bar Musical
 6.00h 2.30h 3.00h
 Discoteca/Sala de ball/ Sala de festes
 17.00h 5.00h
 6.00h
 Sala de concert/cafè teatre
 17.00h 4.30h 5.00h
 Naturalesa sexual
 17.00h 4.00h 5.00h

Durant els mesos d'estiu (1 de juny a 15 de setembre); de dijous a dilluns de Setmana Santa; de dijous a dimarts de Carnestoltes; del 21 de desembre al 6 de gener i en festes locals, els establiments poden ampliar 30 minuts l'horari de tancament, excepte les discoteques i sales de ball, que poden obrir 45 minuts més. La nit de cap d'any, els establiments poden obrir una hora més i en el cas de les discoteques, poden allargar 90 minuts l'horari de tancament.

Comenta aquest article