Esports

Relleu generacional al club

Per David Miró

Des que un setembre de l’any 1983 un grup d’amics enamorats del bàsquet van fundar el Club Bàsquet Cambrils, han transcorregut ja més de 20 anys, plens, sobretot, d’alegries; amb l’empenta i esforç de tots –directius, institucions, patrocinadors, entrenadors i jugadors–, s’ha aconseguit fer de l’esport una gran família.
Els components de l’última directiva, especialment, han estat els que més han patit i més han donat pel Cambrils; ara, i després de molts anys, es produeix un relleu generacional. La necessitat d’un merescut descans per a les persones que han treballat per al club des de la seva fundació ha provocat que la ja exjunta directiva deixi les regnes del club a una de nova, amb un projecte renovat, ple d’il·lusió i objectius a complir.

Moment del primer partit de lliga contra el Sant Joan Despí
Juan Carlos Moreno, nou president

Una nova directiva i un nou projecte, però que necessita de l’ajut de tots, institucions i patrocinadors, sobretot, de l’esforç dels directius, entrenadors i jugadors per poder tirar endavant el projecte; actualment ja hi ha patrocinadors col·laborant amb el club com les immobiliàries Costa Dorada, Cavet Mar i CAI; la directiva, no obstant, segueix buscant-ne més.
La junta està encapçalada pel seu president, Juan Carlos Moreno, i la completen: Joan Just, Lluís Mariné, Mercedes Martín, Francesc Ensenyat, Àngel Moreno, Dolors Lluch i Esteban Cervantes.

Els objectius

Com a principal i més important dels objectius: el de la dedicació i treball a l’Escola de Bàsquet. El Club Bàsquet Cambrils, juntament amb el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, són els responsables de la formació i educació dels nens que formen l’escola. Aquest últim any hi ha hagut sis equips de bàsquet, és a dir, al voltant dels 80 nens. En els propers anys tant el club com el col·legi treballaran per ampliar aquesta xifra i intentar doblar el nombre de jugadors. Un altre objectiu és la creació de més equips femenins, es treballa des del primer dia per aconseguir potenciar el bàsquet femení, que per a la nova junta és tan important com el masculí. La possibilitat de fer-se soci del club amb carnet propi i avantatges com descomptes en comerços cambrilencs, és una de les moltes novetats d’enguany. Obrir les portes del club a tothom, en especial al CB Olímpia, per aconseguir la unió del bàsquet de Cambrils. Com cada any, també hi ha l’objectiu de tornar a consolidar l’equip sènior masculí a la Segona Catalana i formar un equip jove i competitiu per assolir l’ascens de categoria en un futur no molt llunyà.

Agraïments

Tota la família del Club Bàsquet Cambrils agraeix a tots els que han format part del club durant tots aquests anys –jugadors, entrenadors, patrocinadors, institucions, col·laboradors i directius– el que han fet pel bàsquet a Cambrils i molt especialment a la darrera directiva formada per Marc Fargas “el Presi”, Josep Pijoan, Siscu Comas, Jordi Sedó, Paulí Figueres, Tere Sarrà, Dolors Gràcia i Miquel Miralles. A tots ells, moltes gràcies.

§ Ascens i descens en qüestió d’hores§

La passada temporada l’equip sènior va acabar la lliga en quarta posició, després de caure derrotat en l’últim partit de la competició, clau per resoldre les posicions finals. Aquesta quarta posició encara donava crèdit per a un possible ascens de categoria, els cambrilencs van disputar, així, els play-off finals per a l’ascens. Es van disputar dues eliminatòries, però el Cambrils va passar directament a la final perquè el seu rival de semifinals es va retirar. La final es disputava a doble partit contra el Cassà de la Selva (Girona), el global de l’eliminatòria va ser negatiu, el Cambrils va caure derrotat. Encara que es va perdre la final, hi havia una última opció d’ascens. Si el sènior A del Torreforta (que va descendre de categoria) tornava a comprar la plaça vacant que havia deixat a la lliga EBA, permetia que els equips que havien acabat en la quarta posició en les lligues inferiors (cas del Cambrils) ascendissin directament. Aquest fet es va complir, però s’havia de confirmar oficialment; primer per la Federació Espanyola de Bàsquet, després per la Catalana i finalment comunicar-ho amb el temps suficient per planificar la nova temporada als clubs afectats a través de la Federació Provincial. Una sèrie d’errors burocràtics aliens al CB Cambrils en la comunicació oficial de l’ascens per part de la Federació Provincial (comunicat que va arribar al club setmanes després de ser ja oficial a les altres federacions) van obligar a la directiva del club a renunciar a la Primera Catalana; la junta ja havia treballat des de feia mesos en la confecció d’un pressupost i un equip per a la disputa de la Segona Catalana. Així doncs, l’equip en qüestió d’hores tornava a la lliga en què ha estat els últims anys.

§ Primer partit de lliga i primera victòria§

CB Cambrils 92
Sant Joan Despí 73

L’equip sènior ha començat amb molt bon peu la nova temporada. El primer partit de lliga no es presentava gens fàcil, i més després de les tres derrotes sofertes durant la pretemporada. El partit va començar amb una mica de nervis, les errades de tots dos equips van fer que durant el primer quart no hi hagués grans diferències en el marcador. Aquesta igualtat, però, es va trencar en el segon quart, amb una bona defensa i encert en atac, sobretot des de la línia dels 6,25. L’equip cambrilenc marxava així al descans amb un avantatge de 7 punts. A la segona part, el Sant Joan Despí va escurçar la diferència a només 4 punts durant la disputa del tercer quart. S’arribava amb molta igualtat als últims deu minuts, però un altre cop el bon nivell defensiu dels cambrilencs, a més del control del rebot i l’encert en els tirs lliures i els triples, van fer que l’esforç dels jugadors del Sant Joan Despí per remuntar el partit fos inútil i, amb una escletxa en el marcador de 20 punts a pocs minuts del final, es van veure gairebé obligats a baixar els braços, perdent clarament així el primer partit de la temporada.

§ CADA MES, UN EQUIP: El sènior§


D’esquerra a dreta, darrere: Xavi López (preparador físic), Joan Sánchez, Carles Carmona, Cote, Toni Vidal, Egon Wiehoff (entrenador). Davant: Francesc Canaldas, Santi Ruiz, Albert Gálvez, David Miró i Armand Marco. Hi falten Eduard Tubilla i Josep Pijoan

Aquest mes, coneixerem el primer equip del club, el sènior. Un equip gairebé nou, amb gent jove i experiència en la categoria. La plantilla ha sofert una important renovació aquesta temporada, fins a set jugadors han causat baixa. Hi ha sis altes, els nous jugadors i club de procedència són: Santi Ruiz (ADT), Joan Sànchez (ADT), Eduard Tubilla (Reus Ploms), Armand Marco (Reus Ploms), Toni Vidal (ADT) i Albert Gàlvez (CBT). De la temporada passada segueixen: Francesc Canaldas, Josep Pijoan, Cote, Carles Carmona i David Miró, tots ells jugadors de la casa. És una plantilla equilibrada amb pivots forts i ràpids a la zona i un potent joc exterior amb bons llençadors. L’equip també té nous entrenadors, està dirigit per l’Egon Wiehoff i compta amb el Xavi López com a preparador físic.

Comenta aquest article