Societat

La galerada popular al port serveix 1.130 racions, tot i la pluja

Per Berta Ruiz

La galerada popular es va servir, ahir al port, tot i la pluja

Ahir diumenge, al port, va tenir lloc la tradicional galerada popular en el marc de les desenes Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils. Malgrat la pluja constant que va caure al llarg del matí, l’acte va tornar a tenir una excel·lent acollida. De fet, molta gent –paraigües en mà– no es va voler perdre la degustació dels fideus rossos amb galeres cuinats segons la recepta tradicional d’abordo per la Confraria de Pescadors. Segons dades facilitades per l’organització, es van vendre un total de 1.130 tiquets –l’any passat se’n van vendre 1.150 tiquets–, al preu de 3 euros. Per tant, tot i les inclemències meteorològiques, la galerada va tornar a ser un pol d’atracció dins del programa gastronòmic de les Jornades.

Com a activitats paral·leles a aquest tradicional tast gastronòmic, a les Escales Reials del moll, es van organitzar demostracions de navegació amb embarcacions de vela llatina a càrrec de l’Arjau Vela Llatina de Cambrils. En aquesta ocasió, pel temps, no es va comptar amb l’animació del grup de teatre La Teca, ni amb les demostracions a càrrec dels vogadors cambrilencs i tampoc es va fer la batucada que estava prevista, juntament amb la mascota de les jornades “Galereta”. El que sí es va fer va ser l’activitat “De la mar vénen i a la mar van”, a la Torre del Port. Va ser una activitat familiar amb els contes com a protagonistes, on els pirates, els vaixells i les galeres van captar l’atenció de petits i grans amb la representació de Jordina Biosca.

Excel·lent acollida, un any més

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament –Carme Cros– ha valorat molt positivament a revistacambrils.cat la bona acollida que, un any més, ha tingut la galerada popular tot i la pluja. “Es van servir 1.130 racions i, donada la pluja ha estat un èxit. Una vegada està programada l’activitat, la gent surt al carrer i, en aquest cas, la pluja no els va frenar. Estem molt satisfets perquè és una festa popular molt consolidada i molt present al nostre calendari gastronòmic. A més, els restauradors també estan satisfets del nombre de reserves que estan tenint aquests dies”. Per altra banda, Carme Cros també ha destacat el gran èxit que està tenint la tercera edició de Cambrils Cuina Oberta –les inscripcions es van omplir la primera setmana–, així com la visita guiada a les instal·lacions de la Confraria. “La visita guiada ha tingut molt d’èxit i, de cara a l’any vinent intentarem ampliar-ho algun dia més, perquè des de la Confraria també han estat encantats. I les sessions de cuines també agraden molt a la gent”. Pel que fa a la batucada i a l’animació infantil que havia de fer-se ahir al port, en principi, es traslladarà a la fregida de galeres i calçots que es farà el proper diumenge a la Cooperativa Agrícola.

Comenta aquest article