Informació general

Vist per a sentència el judici contra el cambrilenc Santi Garcia acusat d'una presumpta violació

Per Redacció

Santi García, acompanyat del seu pare, mare i madrastra, a finals de gener de 2012, davant de casa seva, després del seu alliberament

Els passats 29 i 30 de gener es va celebrar el judici contra el cambrilenc Santi Garcia, de 29 anys, que el setembre de l’any 2011 va ser detingut per una presumpta violació a una dona colombiana de la seva edat. Recordem que, després de passar cinc mesos a la presó de Tarragona, el 24 de gener de 2012, Garcia sortia en llibertat sense fiança, després de comprovar que les restes de semen trobades a la roba interior de la denunciant no eren les del Santi i només hi havia ADN seu a les ungles de la noia denunciant, fruit d'una esgarrapada al coll que li va fer.

Segons informava elperiodico.com, en la segona jornada de judici –celebrada el dijous 30 de gener–, les proves pericials presentades sobre el cas no van servir per discernir si Santi Garcia va violar o no a Luz Tatiana Correa. El metge forense dels jutjats de Reus va informar que l’examen realitzat a la noia mostrava “erosions superficials a l’esquena”, una mossegada en un dit i una altra a la llengua –que podria ser una 'automossegada'–, mentre que la inspecció vaginal tampoc va revelar mostres evidents d’una violació, tot i que “tampoc la descarten”. Les proves de l’ADN realitzades en les mostres vaginals i en la roba de la presumpta víctima tampoc van aportar una informació concluient: “no ha estat possible trobar el perfil genètic a partir d’aquestes restes” per a la identitat de l’home amb el semen analitzat, van dir. De fet, aquestes proves van fer que Santi Garcia fos alliberat.

Després d'aquestes dues jornades de declaracions, el judici ha quedat vist per a sentència. La Fiscalia i l’acusació particular han sol·licitat 12 anys de presó de l’acusat. A més, la fiscal demana una indemnització de 20.000 euros per a la presumpta víctima. Per contra, l’advocat de Santi Garcia demana la lliure absolució, perquè no hi ha proves objectives que condemnin el seu client.

Els fets van tenir lloc el 2 de setembre de 2011

Els fets dels quals s'acusa Santi García van ocórrer cap a les sis del matí del 2 de setembre de l'any 2011, quan el jove estava en un caixer traient diners i una noia que venia de treballar de Salou se li va acostar. Es van saludar, van xerrar sobre els seus llocs de treball i sobre la seva vida, van compartir una cigarreta i es van intercanviar els telèfons. Ella li va demanar que l’acompanyés a casa i en Santi ho va fer. Després d'una hora i mitja caminant i poc abans d’arribar a casa seva, es van estirar a l’herba d’una zona verda i van començar a fer-se petons. Ella va començar a esgarrapar-lo i a fer-li petites mossegades pel cos, una de les quals va ser molt més forta i li va quedar marcada en el seu pit. En aquell moment, en Santi va decidir parar la situació perquè no li agradava com anava tot i va marxar cap a casa. Després d'això, la noia va anar a la comissaria a denunciar que el jove l’havia atacat i violat. A partir d'aquí, els Mossos d’Esquadra van anar a buscar-lo a casa dels seus pares, l'endemà 3 de setembre, i el van portar a Reus i li van retirar les seves pertinences. Va estar dos dies al calabós i el 5 de setembre, dos dies després, va ingressar a la presó sense fiança per una presumpta violació.
Aleshores, els familiars del Santi es van mobilitzar i van anar fent difusió d'aquest cas a través de comunicats a la premsa. El 23 de desembre de 2011 van organitzar una recollida de signatures a la plaça d'Aragó i una concentració davant la platja del Regueral, per demanar l'alliberament del Santi.

Comenta aquest article