Informació general

El temporal es menja una part de la platja propera a la riera de Riudecanyes

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte del litoral de ponent, prop de la riera de Riudecanyes, aquest matí

La forta maror provocada pel temporal d'aquest darrer cap de setmana ha fet estralls al litoral cambrilenc. Una de les platges més afectades és la que es troba més a ponent del municipi, prop de la desembocadura de la riera de Riudecanyes, que ha vist com el temporal s'ha engolit un bon tros de la platja. L'aigua ha arribat ben a prop de les palmeres que hi ha a la platja i s'ha emportat la sorra que hi ha sota la passarel·la de fusta d'aquest indret. En aquest punt del litoral cambrilenc, segons han comentat els veïns de la zona a revistacambrils.cat, la platja va reculant d'any en any. Fa un parell d'anys ja es va fer una aportació de sorra però no ha servit de gaire cosa.
Ara caldrà veure si en un cert espai de temps es recupera part de la platja desapareguda. En cas contrari, els veïns confien que des de l'administració pertinent es faci alguna acció de reposició com la que es va fer ara fa dos anys.

El que sí és cert és que els diferents temporals de llevant han fet retrocedir la platja en aquest darrer tram del litoral cambrilenc, d'ençà que es va fer la remodelació del litoral de ponent. Aquestes obres de remodelació, que van afectar els 4 quilòmetres del litoral sud cambrilenc, es van iniciar el setembre de l'any 2007 i durant l'any 2008 es van enllestir, és a dir ara fa sis anys.

La passarel·la de fusta i les dutxes de la platja han quedat gairebé al descobert

Comenta aquest article