Cultura

La Coral Verge del Camí actua al Palau de la Música Catalana

Per Marcel Blàzquez

Actuació conjunta dels tres cors

Emotiu concert de la Coral Verge del Camí la tarda del 9 de febrer al Palau de la Música Catalana. El concert s'inscrivia dins el projecte Xarxa Coral, una iniciativa de l'Orfeó Català que estableix relacions amb altres corals de localitats del país, on hi presenta el seu repertori i que es clou amb l'actuació de les corals locals seleccionades al Palau, compartint escenari amb l'Orfeó.
El concert es va dividir en quatre parts. La primera part va ser de protagonisme de la coral cambrilenca que va plantejar un repertori de cinc cançons tradicionals, harmonitzades per a cant coral i grup instrumental i on estrenava tres peces amb arranjaments de Xavier Pastrana: El testament d'Amèlia, Els contrabandistes i Part del sol ixent. Van completar el repertori la cançó de bressol Sant Ramon de Penyafort i el fandango de Benigànim Per la de l'u, amb Pere Navarro de solista. La Coral, dirigida per Núria Ortoneda, va esta acompanyada musicalment per Daniel Carbonell, als oboès, Hèctor Beberide, als instruments de corda, Guillem Anguera, a l'acordió diatònic, Lluís Chabuch, al contrabaix i Francesc Aguilera, a la percussió.
La Coral Ginesta de Cervera i l'Orfeó Català van actuar a continuació, la coral cerverina dirigida per Xavier Puig i l'Orfeó Català per Josep Vila. La part final del concert va ser una actuació conjunta dels tres cors, que van interpretar correlativament L'hereu Riera, La Sardana de les Monges i el concert es va cloure amb El Cant de la Senyera amb el públic del Palau dempeus.
Un nombrós públic cambrilenc, es van desplaçar també al Palau, amb autobusos que la Coral va posar al servei dels seus socis i d'aquells que volguessin assistir a aquest concert especial en un espai tan emblemàtic com el Palau de la Música.

Comenta aquest article