Informació general

Avui comencen les desenes Jornades de la Galera

Per Redacció

Foto de grups dels restauradors cambrilencs que participaran en les desenes Jornades de la Galera

Des d'avui i fins el 10 de març, Cambrils acollirà les desenes Jornades de la Galera, que comptarà amb la participació de 60 restaurants que oferiran diferents menús amb la galera com a protagonista. El dia més destacat de les Jornades serà diumenge 16 de febrer amb la galerada popular al port, a càrrec de la Confraria de Pescadors. Com cada any, el plat de fideus amb galeres costarà tres euros i, enguany, s'han incorporat activitats d'animació a càrrec de la Teca Teatre, una batucada i una demostració de vela llatina amb l'Arjau. A més, la Torre del Port acollirà "De la mar vénen i a la mar van", una activitat familiar on les galeres i els pirates seran els protagonistes de diferents contes.

Cal destacar la nova activitat que s'ha programat per aquesta edició: "Galeres en viu", que consistirà en dues visites guiades a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors. Aquesta activitat es farà el 14 i el 21 de febrer. Les persones que hi estiguin interessades hauran de reservar la seva plaça trucant al telèfon 977 79 46 79 o bé, enviant un correu electrònic a peconomica@cambrils.org

Per tercer any consecutiu, les Jornades acolliran l'activitat "Cambrils, cuina oberta", que compta amb la participació de vuit restaurants que obriran les portes de la seva cuina per ensenyar a fer una recepta amb galera a les persones que hi estiguin interessades. Els restaurants que hi participen són: Acuamar, Casa Macarrilla, Can Bosch, El Pósito, Miquel, Rincón de Diego, Lekeito i L’Original experiències gastronòmiques. Aquesta activitat tindrà lloc els divendres 14, 21 i 28 de febrer. Una altra activitat consolidada de les Jornades és la fregida de galeres i calçots que es farà a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola, el diumenge 23 de febrer. Les mateixes instal·lacions també acolliran, un any més, el curs d'iniciació al tast d'olis d'oliva verge extra, que es farà el 15 de febrer. Per últim, recordem que, un any més, l'Escola d'Hoteleria i Turisme acollirà el concurs "De la Mar als Fogons".

Comenta aquest article