Informació general

Es posa en marxa el Casal Popular de Cambrils, "un projecte d'acció social i cultural"

Per Redacció



Logotip del Casal Popular de Cambrils
El proper 14 de febrer, a les 18 hores, tindrà lloc la primera assemblea d'un nou projecte anomenat Casal Popular de Cambrils. La trobada es farà davant de l'Escola Municipal de Música, al passeig d'Albert. Des del Casal Popular de Cambrils han emès un comunicat de premsa per explicar en què consisteix aquesta iniciativa. Es tracta d'un projecte que, segons el comunicat, "neix de la necessitat de determinats col·lectius i persones del municipi per començar un projecte comú d'acció social i cultural, que vol reflectir l'activitat que s'està duent a terme a Cambrils i que té com a objectiu aplegar persones compromeses amb el municipi. L'espai del Casal Popular de Cambrils és un projecte autogestionat i autònom. La independència respecte de les institucions permet un veritable apoderament col·lectiu per part dels participants del Casal i alhora la plena llibertat d’acció. Els seus participants s’organitzen assembleàriament, fent de la horitzontalitat en la presa de decisions i el respecte cap a la opinió dels altres una garantia de democràcia interna".

"Un espai de reivindicació de la cultura popular catalana"

Per altra banda, el Casal Popular de Cambrils també vol ser "un espai de reivindicació de la cultura popular catalana". Segons el seu comunicat, "davant dels atacs a la llengua i a la cultura que patim els territoris de parla catalana fruit de l’ofensiva espanyolista engegada pel govern estatal, el govern valencià i el govern balear, el Casal se solidaritza amb tots els ciutadans que s’han mobilitzat arreu dels Països Catalans per intentar frenar-les. Per tant, el Casal aportarà el seu granet de sorra, amb l'organització de diferents activitats i xerrades, per potenciar, estendre i mantenir ben viva la flama de la cultura catalana. El Casal popular farà de la cohesió, el compromís social i la defensa dels interessos dels cambrilencs i cambrilenques un dels seus principals eixos de treball. Davant de les polítiques d’austeritat i a la misèria social que provoquen a la societat cambrilenca i davant de la venda d’espais del nostre patrimoni cultural i públic per beneficiar els interessos econòmics d’uns pocs, el Casal serà una veu crítica que treballarà per conscienciar la població i per socialitzar els debats al voltant de quin model de ciutat volem".

Des del Casal Popular volen encoratjar tots els ciutadans de Cambrils a participar en aquest nou projecte "per fer-lo créixer conjuntament. Fem del Casal Popular una eina al servei de les cambrilenques i cambrilencs, que faci del nostre municipi un lloc més participatiu, democràtic i cohesionat. Fem del nostre compromís i la nostra voluntat les eines per construir el Cambrils que volem".

Comenta aquest article