Informació general

L'alcaldessa diu que cedirà el padró per a fer el referèndum del 9 de novembre "sempre complint la legalitat"

Per Lluís Rovira i Barenys

La representant del Col·legi de Periodistes, Cori Sebastià, va ser l'encarregada de fer arribar les preguntes dels periodistes a l'alcaldessa, en la part final de la conferència

L'alcaldessa, Mercè Dalmau, va assegurar que cediria el padró per a fer el referèndum del proper 9 de novembre "sempre complint la legalitat". Revista Cambrils va formular aquesta qüestió en l'apartat de preguntes de la conferència que ahir a la tarda va fer l'alcaldessa. La pregunta demanava, concretament, si l’Ajuntament "facilitarà el padró, cedirà espais, i ajudarà amb els recursos que es necessitin de cara al referèndum del 9 de novembre?". Mercè Dalmau va assegurar, amb una certa ambigüitat, que "si el Parlament ens demana el padró, evidentment que el cedirem. Jo com a alcaldessa el cediré però complint amb la legalitat".

"La bona salut del pacte de govern és una realitat"

Una altre de les qüestions formulades, també per Revista Cambrils, va ser per l'estat de salut del pacte de govern municipal, format per CiU, PP i la PLIC. La pregunta en qüestió, demanava a l'alcaldessa si creia que el pacte de govern arribaria al final del mandat. Mercè Dalmau no ho va dubtar, "i tant que arribarà a final del mandat, té bona salut i això es pot comprovar". Dalmau va afegir que "a nivell local, els pactes són diferents als altres estaments més elevats. A nivell local ho vam tenir molt clar des del principi. Quan et trobes en una situació límit toca fer pinya i això ho vam tenir clar. Hem dut a terme accions que si no haguéssim estat d'acord no haguéssim portat a terme. Amb aquest panorama és evident que la bona salut del pacte és una realitat".

"Si la sentència del Parc Samà té conseqüències econòmiques demanarem responsabilitats a qui pertoqui"

El litigi sobre els terrenys del Parc Samà és un dels temes recurrents que periòdicament surt a la palestra. L'any passat, dins aquest mateix apartat de preguntes de la conferència de l'alcaldessa, també se li va preguntar per aquest tema. La resposta que va fer l'alcaldessa l'any passat va ser més relaxada en el sentit que no hi havia novetats i que confiava que no arribarien més sentències desfavorables. La resposta d'enguany sobre aquest mateix tema, però, ha estat ben diferent. L'alcaldessa va apel·lar a la discreció i va dir que s'ha d'analitzar el darrer capítol que s'ha produït recentment, "no donaré ara i aquí una opinió sobre això. La Generalitat ha de dir el seu parer però si la sentència té conseqüències econòmiques demanarem responsabilitats a qui pertoqui".
Una altra pregunta demanava a l'alcaldessa si temia que el cas Innova es ramifiqués fins a Cambrils atenent que l'hospital lleuger està gestionat per Sagessa. L'alcaldessa va precisar que l'ajuntament de Cambrils no té res a veure amb aquesta gestió.



Comenta aquest article