Informació general

La Generalitat traspassa a la Diputació de Tarragona la titularitat de 396 quilòmetres de carreteres locals

Per Redacció

Plànol de les carreteres locals que gestionarà la Diputació de Tarragona

La Generalitat de Catalunya traspassa a la Diputació de Tarragona la titularitat de 396 quilòmetres d’una cinquantena de carreteres locals. L'acord, a més, inclou un pla de millora a la xarxa viària amb una inversió de 40 milions d'euros fins a l’any 2020. El passat divendres, 31 de gener, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, presentaven el nou conveni que van formalitzar ambdues institucions per al traspàs.  
 
Aquest conveni s’emmarca en el desenvolupament de la Llei de carreteres, que clarifica les competències de cada administració sobre la xarxa viària local i comarcal. Suposa la renovació i  l’adaptació a la nova llei de l’anterior conveni subscrit entre la Generalitat i la Diputació de Tarragona el 2006. El document establia llavors una delegació a la Diputació de la gestió de carreteres locals mentre la nova legislació ja preveu el traspàs de la titularitat. Així, l’acord comporta el traspàs de la Generalitat a la Diputació de Tarragona de la titularitat de 396 quilòmetres de 53 carreteres locals, 51 de les quals ja gestionava la Diputació des de 2006, gràcies a l’anterior conveni. D’altra banda, l’ens supramunicipal traspassa al Departament de Territori i Sostenibilitat, 1,8 quilòmetres de dues carreteres comarcals.
 
Pla de millora en la vialitat local
 
El nou conveni preveu el desenvolupament d’un pla de vialitat local a les carreteres de titularitat de la Diputació de Tarragona, que comportarà una inversió conjunta de 40 milions d'euros fins a l’any 2020; la Generalitat aportarà 22,5 milions d'euros i la Diputació, 17,5 milions d'euros. Una comissió de seguiment analitzarà i definirà les actuacions que inclourà aquest pla d’acció.

Comenta aquest article