Cultura

La sala Àmbits acull una exposició pictòrica del lleidatà Robert Martí Ripoll

Per Lluís Rovira i Barenys

Carmen Quintana, Francesc Garriga i Robert Martí, en la inauguració de l'exposició "Grans obres de la pintura universal", aquest passat divendres al vespre

La Sala Àmbits del Centre Cultural acull, des d'aquest passat divendres al vespre, l'exposició "Grans obres de la pintura universal" del lleidatà Robert Martí Ripoll. La mostra és una lliure interpretació d'algunes de les grans obres de la pintura universal. Al costat de cada quadre de l'exposició hi ha l'obra en la que s'ha inspirat l'autor i un text que explica la interpretació que n'ha fet. En algunes de les obres, Robert Martí en fa una interpretació crítica i lligada a temes de l'actualitat. En una de les obres l'autor en fa una visió del procés d'independència que està vivint Catalunya. També es pot veure la interpretació del pensador de Rodin en un quadre on s'hi han incrustat disquets d'ordinador antics i pintats de tal manera que mostren un cap d'una persona de la que hi surten dues pilotes.
Segons va explicar Robert Martí Ripoll a revistacambrils.cat, aquesta és la primera vegada que fa una exposició en la que s'explica el quadre de referència. Pel que fa a la tècnica, Martí va confessar que el seu procés és una recerca constant de diferents estils, "vaig començar amb un estil més de pinzellada i ara és més suau".

Robert Martí Ripoll, professor de primària de professió, és la primera vagada que exposa a Cambrils. Un dels seus quadres va ser finalista del Premi de Pintura Vila de Cambrils, el 2012, i de llavors va sortir la possibilitat d'exposar a Cambrils. Martí remarca que el 2012 va ser un bon any per a ell ja que va guanyar diversos premis en certàmens de Torredembarra i el Vendrell.
L'exposició es va inaugurar aquest passat divendres al vespre i va comptar amb la presència del regidor de Cultura, Francesc Garriga, i de la regidora d'Ensenyament, Carmen Quintana. Estarà oberta fins el proper 21 de febrer.

Comenta aquest article