Cultura

Una vintena d'alumnes reben els certificats dels cursos de català del programa Aprèn.cat del SOC

Per Redacció

Aquest passat divendres es van lliurar els diplomes als alumnes del nivell bàsic de català del Consorci per a la Normalització Lingüística

El Servei Local de Català de Cambrils, que forma part del Centre de Normalització Lingüística (CNL), ha organitzat a Cambrils dos nous cursos de nivell Bàsic 1 i Bàsic 2 intensius adreçats a persones aturades amb pocs o nuls coneixements de català derivades per l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG). Aquests cursos són fruit de la col·laboració iniciada l’any 2011 entre el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

Aquest passat divendres van finalitzar aquests dos cursos consecutius, que han cursat una vintena de persones de procedència ben diversa –de l'Estat espanyol, el Marroc, Polònia, Colòmbia, el Senegal–, i els participants van rebre els diplomes corresponents de la mà del regidor de Cultura de l'Ajuntament  –Francesc Garriga–, Eduard López, director de l’OTG de Cambrils, i Anna Saperas, directora del CNL.

Tots tres i la professora del curs, Cristina Àrias, els van encoratjar a continuar la seva formació i a llançar-se a parlar en català, cosa que els serà positiu en el seu procés de recerca de feina. De fet, la majoria d’aquests alumnes ja s’han matriculat al curs de nivell B3 que el Servei Local de Català de Cambrils ofereix a la població en general. També hi ha hagut 12 persones del curs que s’han inscrit al programa Voluntariat per la llengua perquè des del SLC de Cambrils se’ls proporcioni una parella lingüística. El SLC de Cambrils té oberta la matrícula per als cursos presencials, tant per a persones que no parlen en català com per a les que volen perfeccionar l’escriptura.

Comenta aquest article