Esports

Una medalla d'or, una de plata i dues de bronze de l'Escola de judo Dojo Cambrils al segon rànquing català

Per Miquel A. Díaz



Judokes cambrilencs que van participar al segon rànquing català de la temporada
El passat dissabte 25 de gener, a la localitat del Masnou, es va disputar el segon rànquing català de les categories infantil i cadet. Es tracta d'una prova que disputen els judokes catalans, classificatòria pel campionat d'Espanya d'aquestes categories. Set judokes del club Escola de judo Dojo Cambrils van disputar aquesta prova: tres en la categoria cadet i quatre en la categoria infantil.

Ivan Jiménez, medalla de bronze

Pel de matí, els tres judokes cadets van tenir una bona actuació tot i que només l' Ivan Jiménez va poder pujar al podi. L'Ivan va participar a la categoria de -60 kg. i actualment es el número 3 català al rànquing de posicions. És un cadet de primer any i, en el seu debut aquesta temporada ho està fent molt bé. Va disputar quatre combats abans d'arribar a la semifinal que va perdre contra el número 1 català, però va anar superant tots els combats previs amb molta tècnica. En el sisè combat que va disputar, on es jugava la medalla de bronze, el cambrilenc el va guanyar amb la màxima puntuació aprofitant un desplaçament per atacar una de les seves tècniques favorites.

Emanuel Toscano, setena posició

L'Emanuel Toscano a la categoria de -81 kg. –cadet de primer any– va tenir menys sort tot i que, en el primer rànquing va assolir el bronze i disputava aquest campionat com a número 3 català. En aquesta ocasió, les coses no van acabar de sortir del tot bé. Va guanyar el primer combat superant a un rival molt més fort. En el segon combat va aconseguir marcar punt al seu adversari amb una tècnica que li requeria més velocitat, fet que va aprofitar el seu contrincant per a immobilitzar-lo i guanyar-lo. Aquesta derrota el va retirar dels llocs de medalla finalitzant en la setena posició però s'ha de dir que l'Emanuel Toscano és un judoka amb un potencial molt gran que, en el futur esclatarà i ocuparà els llocs del medaller.

Aida Moreno, setena posició
 
La representant femenina d'aquesta categoria era l'Aida Moreno a la categoria de -57 kg. L'objectiu de la judoka cambrilenca era agafar experiència en competició i guanyar combats per poder accedir al examen de cinturó negre. Va disputar tres combats guanyant el primer per màxima puntuació i amb una tècnica molt espectacular. Els dos següents combats els va perdre però va acabar la competició amb bones sensacions i amb l'estímul d'haver lluitat fins al màxim assolint la setena posició en el campionat.

Cristian Roman, campió infantil en -46 kg

A la tarda l'equip infantil cambrilenc estava format per quatre judokes. Cristian Roman, a la categoria de -46 kg, va superar tots els seus combats per la màxima puntuació i es va proclamar campió en el seu pes. Al  pes de -50 kg. l'Abdallah Rachedi és un judoka que no té molta experiència de competició però que aquesta temporada està fent un bon paper i disputant molt bons combats. Va disputar un total de tres combats guanyant un i perdent dos i no va pujar al podi però va treure molta experiència d'aquesta competició.

Aleix Serra, medalla de bronze

Al pes de -55 kg. l'Aleix Serra va disputar una competició magnífica superant tots els seus combats previs a la semifinal amb un judo espectacular tant a la lluita al terra com a la lluita de peu. Al combat de semifinal, la sort no li va acompanyar. El cambrilenc anava guanyant el combat i, a 8 segons de la finalització, el seu instint ofensiu el va fer cometre una errada amb una tècnica prohibida que va fer que l'àrbitre el penalitzés amb la màxima sanció, la pèrdua del combat. La derrota en la semifinal el va situar a lluitar per la medalla de bronze. En aquesta ocasió, el cambrilenc va superar el combat amb força comoditat. Cal dir que l'Aleix es el número 1 català d'aquesta categoria i amb aquesta medalla de bronze encara conserva aquesta posició.

Ana Garcia, medalla de plata

La representant femenina en la categoria infantil -40 kg. va ser Ana Garcia, que s'enfrontava a aquesta competició com a número 1 catalana. L'Ana va disputar tres combats previs a la semifinal que va superar amb molta comoditat i decisió. El combat de semifinals el va superar amb una tècnica de immobilització després d'un bon treball a la lluita de terra. Al combat de la final es va trobar amb la seva rival més directa i número 2 a la lliga catalana. En les dues ocasions anteriors que s'havien enfrontat havia guanyat l'Ana, però aquesta vegada la seva rival va impedir que desenvolupés el judo d'agafades de l'Ana i la va sorprendre amb una tècnica de contra que va superar a la cambrilenca.
En aquest moment, l'Ana i la seva rival estan empatades a punts i les dues són candidates a optar a la plaça en aquesta categoria per a disputar el campionat d'Espanya com a membres de la selecció catalana.
El proper mes de març es disputarà l'última prova puntuable per a definir l'equip català al Campionat d'Espanya infantil i cadet.

Comenta aquest article