Societat

Els alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer celebren el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau

Per Cristina Sierra

Celebració del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau amb els alumnes d'Educació Infantil, a l'edifici Vedruna

Els alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer van celebrar, ahir, el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP). Aquesta iniciativa internacional, fundada l'any 1964 pel poeta mallorquí Llorenç Vidal, serveix per commemorar l'aniversari de la mort de Mahatma Gandhi i es practica a les escoles d'arreu del món. A la celebració hi van participar tots els alumnes de les diferents etapes educatives del centre. Al matí, va ser el torn dels alumnes d'Educació Secundària i Educació Infantil, a l'edifici Vedruna, mentre que a la tarda, la celebració es va fer amb els alumnes d'Educació Primària, a l'edifici de La Salle.

Enguany, aquesta celebració es va centrar en la figura de Nelson Mandela, que va morir el passat 5 de desembre. En el cas d'Educació Infantil, els alumnes van fer dues activitats. La primera d'elles va ser llegir una sèrie de pistes sobre la vida de Nelson Mandela mentre els alumnes, amb l'ajuda de les professores, anaven unint diferents peces que van acabar formant el personatge. La segona activitat va ser treballar els valors positius per ser bones persones. Per treballar aquesta activitat, els alumnes tenien un mural que simbolitzava una presó amb les paraules negatives i, al temps que llegien diferents frases sobre la pau i la no violència, els alumnes retiraven aquestes paraules negatives per a descobrir els valors positius.
En el cas d'Educació Primària i d'Educació Secundària, els alumnes van fer uns cors vermells on hi van escriure diferents pensaments positius i els van penjar en uns arbres que simbolitzaven la pau.

Comenta aquest article