Esports

Cambrils organitzarà les tres properes edicions de la Setmana Catalana de la Vela

Per Redacció

Imatge de la signatura del conveni: D'esquerra a dreta: Gerard Esteva, Ivan Tibau, Mercè Dalmau, Ramon Cañellas i Pep Subirats

La Secretaria General de l’Esport, el Club Nàutic Cambrils, l’Ajuntament de Cambrils i la Federació Catalana de Vela van signar, ahir, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, el conveni de col·laboració que delega l’organització de la Setmana Catalana de Vela al CN Cambrils durant les properes tres edicions i li atorga la categoria de Gran Premi Generalitat de Catalunya.

Cambrils organitzarà les tres properes edicions

El conveni especifica que el Club Nàutic Cambrils organitzarà les edicions dels anys 2014, 2015 i 2016 de la Setmana Catalana de Vela, de la qual és titular i propietària la Federació Catalana de Vela. Es tracta de la regata més important del calendari anual de la Federació i comptarà amb la participació d’equips de totes les classes. L’edició d’enguany tindrà lloc de l’1 al 4 de maig.
La Secretaria General de l’Esport atorga a la prova la categoria de Gran Premi de la Generalitat de Catalunya i col·laborarà en els aspectes organitzatius de la competició. Per la seva part, el club es compromet a assumir el bon funcionament de les àrees de mar i de terra, els aspectes organitzatius referents a la infraestructura i mitjans de la seu i a la gestió, execució i coordinació del pressupost de la regata, així com a facilitar l’ús de la instal·lació portuària per a la celebració de l’esdeveniment, en col·laboració amb l’Ajuntament de Cambrils.
 
L’acte va comptar amb la presència del secretari general de l’Esport, Ivan Tibau; l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau; el president de la Federació Catalana de Vela, Gerard Esteva, així com el vicepresident i el director esportiu del CN Cambrils, Ramon Cañellas i Pep Subirats, respectivament. Ivan Tibau va afirmar que és un orgull concedir el segell de Gran Premi Generalitat de Catalunya "pel prestigi i el reconeixement que s’ha guanyat la Setmana Catalana de Vela, una prova que situa Cambrils al món i aporta molts beneficis econòmics a la població i el seu entorn".

"Gran oportunitat" per promoure Cambrils
 
Per la seva banda, Mercè Dalmau es va felicitar per "la gran oportunitat" que suposarà la prova per promoure Cambrils i "donar a conèixer la vela", mentre que Pep Subirats va subratllar que la competició reunirà 600 esportistes de totes les modalitats reconegudes per la Federació Catalana. Gerard Esteva va considerar la Setmana Catalana com "l’eix vertebrador del país" i va situar Catalunya com "la millor nació en èxits esportius i en organització d’esdeveniments internacionals" en aquest esport.

Comenta aquest article