Societat

L’Ateneu Juvenil acull un curs sobre la violència de gènere adreçat a professionals que treballen amb joves

Per Redacció

Un moment de la primera sessió del curs, aquest passat dimecres a l'Ateneu Juvenil

L’Ateneu Juvenil acull un curs sobre la violència de gènere per a professionals que treballen amb joves. El curs, que va començar aquest passat dimecres, va comptar amb la presència de la regidora de Joventut de l'Ajuntament –Laura Mellau– que va donar la benvinguda als participants. Les properes sessions es faran els dies 12 i 26 de febrer, 12 i 26 de març i 7 de maig de 10 a 14:30 hores.

El programa formatiu “Joves, gènere i violències” és gratuït i està organitzat per la Universitat Rovira i Virgili i les associacions Candela i Tamaia, amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut de la Generalitat, en el marc del projecte GAP WORK (www.gapwork.cat), finançat pel programa DAPHNE III de la Unió Europea. El curs també s’impartirà entre els mesos de gener i maig a Barcelona, Manresa, Girona i Lleida. Cadascun dels cinc cursos consta de 40 hores lectives, 30 hores de les quals són presencials i 10 hores de treball individual a distància.

Eradicar la violència de gènere

La comprensió del complex fenomen de les violències de gènere i les seves diferents expressions és cabdal perquè els professionals i les professionals que treballen amb joves puguin desenvolupar accions encaminades cap a la seva eradicació. L’objectiu d’aquesta formació específica és millorar els coneixements i habilitats dels participants per prevenir les violències de gènere, detectar-les i facilitar, quan calgui, un acompanyament adequat.

Els destinataris són professionals de professionals de joventut –personal dels serveis d’informació juvenil, personal tècnic i dinamitzadors/ores juvenils–, professionals d’entitats juvenils i/o que treballen amb joves, i personal del lleure educatiu –monitors/ores i directors/ores de lleure–. Pel que fa a la metodologia i docència, el curs treballarà l’aprenentatge a través de dinàmiques vivencials. D’aquesta manera, es proporcionaran eines i recursos útils per posar en pràctica el que s’ha après i es donarà suport a qui hi participi, de manera presencial i virtual, en el disseny d’una petita intervenció que haurà de dur a terme en el seu àmbit professional. Cada sessió serà impartida per dues professionals expertes de les associacions Candela i Tamaia. El programa del curs ha estat supervisat des del Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili.

Comenta aquest article