Informació general

Les desenes Jornades de la Galera baten el rècord de participació de restaurants

Per Cristina Sierra

Un moment de la roda de premsa de presentació de les Jornades de la Galera. D'esquerra a dreta: Jordi Jardí, Francesc Gil, Carme Cros, Mercè Dalmau, Jaume Baiges, Pep Pellicer i Àngel Pérez

Un total de 60 restaurants participaran a les desenes Jornades de la Galera, que se celebraran del 7 de febrer al 2 de març. La Torre del Port va acollir, ahir al matí, la presentació de les jornades a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, la regidora de Promoció Econòmica –Carme Cros–, el director de l'Escola d'Hoteleria i Turisme –Jordi Jardí–, el patró major de la Confraria de Pescadors –Francesc Gil–, el president de la Cooperativa Agrícola –Jaume Baiges– i els representants de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria –Pep Pellicer i Àngel Pérez–.

L'alcaldessa va destacar que amb aquestes jornades es dóna el tret de sortida al calendari gastronòmic que s'ha impulsat des de la regidoria de Promoció Econòmica i que té l'objectiu de reivindicar el paper de Cambrils com a capital gastronòmica de la Costa Daurada. Per la seva part, Carme Cros va mostrar la seva satisfacció pel fet d'haver arribat als 60 restaurants que participaran en les jornades, una xifra rècord de participació, i va manifestar que aquestes campanyes de promoció conjunta amb el sector privat són un "tret diferencial" de Cambrils.

"Galeres en viu", la nova activitat de les Jornades

La regidora de Promoció Econòmica va repassar les diferents activitats que es duran a terme durant les Jornades. La principal novetat és l'activitat "Galeres en viu", que consistirà en dues visites guiades a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors. Siscu Gil va explicar que els participants a aquesta activitat podran conèixer d'on vénen les galeres i com es pesquen. A més, els visitants podran veure la subhasta del peix. Aquesta activitat es farà el 14 i el 21 de febrer. Les persones que hi estiguin interessades hauran de reservar la seva plaça trucant al telèfon 977 79 46 79 o bé, enviant un correu electrònic a peconomica@cambrils.org

Per altra banda, el dia fort de les Jornades serà el diumenge 16 de febrer amb la galerada popular al port, a càrrec de la Confraria de Pescadors. Com cada any, el plat de fideus amb galeres costarà tres euros i, enguany, s'han incorporat activitats d'animació a càrrec de la Teca Teatre, una batucada i una demostració de vela llatina amb l'Arjau. A més, la Torre del Port acollirà "De la mar vénen i a la mar van", una activitat familiar on les galeres i els pirates seran els protagonistes de diferents contes.

8 restaurants obriran les seves cuines al públic

Per tercer any consecutiu, les Jornades acolliran l'activitat "Cambrils, cuina oberta", que compta amb la participació de vuit restaurants que obriran les portes de la seva cuina per ensenyar a fer una recepta amb galera a les persones que hi estiguin interessades. Els restaurants que hi participen són: Acuamar, Casa Macarrilla, Can Bosch, El Pósito, Miquel, Rincón de Diego, Lekeito i L’Original experiències gastronòmiques. Aquesta activitat tindrà lloc els divendres 14,21 i 28 de febrer. Àngel Pérez i Pep Pellicer van fer una valoració molt positiva d'aquesta activitat, que any rere any ha anat augmentat la seva participació. Els representants de l'Associació van assegurar que les jornades estan molt consolidades i permeten al públic compartir l’experiència amb els restauradors. “Ens agrada sentir-nos a prop dels nostres clients i dels que volen conèixer la cuina de Cambrils”, van manifestar.

Una altra activitat consolidada de les Jornades és la fregida de galeres i calçots que es farà a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola, el diumenge 23 de febrer. Les mateixes instal·lacions també acolliran, un any més, el curs d'iniciació al tast d'olis d'oliva verge extra, que es farà el 15 de febrer. Per aquesta activitat també es necessari confirmar l'assistència.

X Concurs de la Mar als Fogons

L'Escola d'Hoteleria i Turisme serà l'escenari, per desè any consecutiu, del Concurs de la Mar als Fogons, dirigit als estudiants de cuina. El director del centre va explicar que cada any hi ha propostes molt arriscades i cada vegada hi ha més participació. Cal dir que l'any passat s'hi van presentar uns 40 estudiants de cuina. Segons va apuntar Jardí, els estudiants reben una cistella amb 26 ingredients bàsics per fer una recepta amb galera i, a més, poden aportar tres productes més el dia del concurs. De totes les propostes rebudes, es farà una preselecció amb 10 estudiants i la final tindrà lloc el 28 de febrer.

Coincidint amb les jornades també s’han programat dos tallers gratuïts relacionats amb la restauració. Per una banda, el servei municipal d’assessorament a persones emprenedores Cambrils Emprèn ha organitzat un taller sobre els passos a seguir per obrir un restaurant, una cafeteria o un bar els dijous 6, 13, 20 i 27 de febrer al Centre Cívic Les Basses. D’altra banda, els comerços minoristes dedicats a l’elaboració, venda i servei de productes alimentaris es poden inscriure al taller “Riscos Sanitaris: Prerequisits” que es portarà a terme els propers dimecres 12 i 19 de febrer. 

Comenta aquest article