Informació general

L'Ajuntament no rebrà, de moment, ni un euro dels 308.574 que hauria de percebre dels Fons de Cooperació Local

Per Berta Ruiz

Façana de l'Ajuntament de Cambrils

Cambrils no rebrà, de moment, ni un euro dels Fons de Cooperació Local de Catalunya corresponent a l’exercici de 2013. Concretament, la quantitat que hauria de percebre Cambrils era de 308.574 euros. El Govern de la Generalitat va decidir, a finals del passat mes de desembre, retallar el fons per als municipis que ha passat dels 92,4 milions d’euros de 2013 als 37,5 milions d’euros de 2013 i que afectarà 19 municipis de la demarcació de Tarragona del total de 107 municipis afectats. El Govern ha introduït un nou criteri de distribució atenent a l’increment de la participació en els ingressos de l’Estat.

L'Ajuntament de Cambrils ja ha presentat al·legacions

En la darrera sessió plenària, el PSC va presentar una moció per reclamar aquests diners. Segons va dir el regidor socialista –Robert Benaiges–, “aquest era un dret adquirit i suposa una pèrdua d’una quantitat important de diners que ja estaven pressupostats. És una defensa del que ens pertoca”. En aquest sentit, tots els grups del ple van donar suport al text. De fet, des de l’equip de govern es va informar que, en la junta de govern del passat 10 de gener es va acordar presentar al·legacions al respecte per tal de reclamar aquests diners. Segons va comentar el regidor d’Hisenda –Ramon Llobet–, “el govern ja ha presentat un recurs perquè aquests diners ens afecta als pressupostos 2013-2014. A més, des del Govern de la Generalitat ja s’ha dit que pensen complir amb els seus compromisos”. De fet, el passat 23 de gener, la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals –Joana Ortega–, va expressar la voluntat del Govern de compensar les quanties econòmiques que alguns ajuntaments catalans han deixat de percebre per part de la Generalitat en la convocatòria del Fons de cooperació local de Catalunya corresponent a 2013.

La Generalitat es compromet a transferir els imports en un màxim de tres anualitats
 
La vicepresidenta va informar que es posaran els mitjans per tal de transferir els imports de la compensació en el termini màxim de tres anualitats fins arribar al nivell de 2012 i que es podrien veure escurçades si així ho permet la disponibilitat pressupostària.
Els criteris de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de 2012 i la manca de disponibilitat pressupostària han afectat les partides del Fons de cooperació local de 2013. D’altra banda, Ortega va confirmar que la situació del Fons es normalitzarà el 2014 amb la recuperació del nivells de l’anualitat 2012.

Comenta aquest article