Informació general

S'aprova una nova ordenança reguladora del mercat ambulant

Per Cristina Sierra

Imatge del mercadet ambulant instal·lat cada dimecres al passeig d'Albert

El ple ordinari del passat dimarts va aprovar una nova ordenança reguladora del mercadet ambulant. La regidora de Promoció Econòmica –Carme Cros– va explicar que el consistori cambrilenc tenia una ordenança del 2004 però des del 2006 han sorgit una sèrie de normatives que regulen no només el mercat ambulant, sinó també el comerç en general. Segons la regidora, aquestes normatives han portat al consistori a renovar l'ordenança del 2004 i adaptar-la a les normes actuals.

Cros va manifestar que era molt important fer aquesta adaptació perquè aquesta nova ordenança regula els horaris, els metres lineals de cada parada i el nombre de vehicles per parada, que s'ha limitat a un vehicle. A més, segons la normativa europea, el període d'atorgament d'una parada té un màxim de 15 anys i també indica que s'ha de fer un concurs públics per atorgar una plaça que ha quedat vacant. Un altre aspecte que va remarcar la regidora és que la nova ordenança estableix que, en el cas que dimecres –dia habitual del mercadet– sigui festiu, el mercadet es podrà fer els dimarts.

Durant la seva exposició, la regidora també va assenyalar que, "és molt important regular tots aquests aspectes perquè ara també ens trobem amb el problema de l'intrusisme. Estem lluitant contra aquest fet perquè no podem permetre que una persona aliena ocupi un lloc que no li correspon. Per aquest motiu, tenim una persona que s'ocupa tots els dimecres de mirar que els marxants compleixin amb les normes".

Descarta l'opció d'acollir segon mercadet

Després de la intervenció de Cros, el portaveu del grup del Nou Moviment Ciutadà –Oliver Klein–  va anunciar el seu vot d'abstenció i va afirmar: "hem estat en contacte amb l'Associació de Marxants i ens han dit que de moment no s'ha consensuat aquesta normativa amb ells". Klein també va recordar que l'any passat el NMC va plantejar fer un segon mercadet a Cambrils i es va interessar sobre com estava el tema.

La regidora de Promoció Econòmica va apuntar que ahir mateix es reunia amb l'Associació de Marxants per escoltar les seves inquietuds i va dir que hi havia un mes per presentar les al·legacions a l'ordenança. Sobre la possibilitat de fer un segon mercadet, Cros va manifestar: "ho hem estat estudiant però hem de tenir en compte els interessos dels cambrilencs i hi ha comerços que també tenen dret a guanyar-se la vida". La regidora va explicar que no és tan fàcil organitzar un altre mercadet, ja que "suposa una sèrie de problemes de mobilitat: hem de tancar carrers, els veïns han de treure els vehicles abans de les 7 del matí...Tot aquest tema no és tan fàcil i en aquests moments nosaltres no ho veiem viable". La nova ordenança va ser aprovada amb els vots favorables de l'equip de govern, dels regidors del PSC i del regidor Dani Pallejà i amb les abstencions dels regidors del NMC.

Comenta aquest article