Societat

Cambrils Actua fa balanç del seu primer any d’existència

Per Redacció

Enderroc de l'edifici del Pòsit, el mes de juny de 2005. Cambrils Actua ha posat en marxa la campanya "Des-pro-pòsit" amb l'elaboració d'un reportatge audiovisual

Ahir a la tarda, el Centre Cultural va acollir una assemblea oberta de Cambrils Actua, amb la que es va fer balanç de la seva activitat i es van exposar els projectes actuals. Tal i com va explicar Jesús Escrivà, aquesta assemblea ciutadana va posar-se en funcionament en una convocatòria a la plaça d'Espanya el passat 28 de desembre de 2012. Amb l’objectiu de crear un espai local de debat ciutadà crític amb el model econòmic i reivindicant una democràcia real, les primeres reunions van fructificar amb el primer acte el 25 de febrer, amb la presència de Joan Bel portaveu de la PAH de Tarragona. A l’abril van fer la xerrada de Manuel Puerto Ducet sobre la banca espanyola i al maig, una sessió dedicada a parlar de diferents partits minoritaris.

Posteriorment a l’estiu, Cambrils Actua va posar en funcionament la campanya "Des-pro-Pòsit" amb la que, exemplificant el que ha passat amb la desaparició de l’edifici del Pòsit, es vol generar debat sobre els efectes del model especulatiu i aportar alternatives. L’activitat central d’aquesta campanya és la realització d’un reportatge sobre la història d’aquest edifici emblemàtic, així com la narració dels fets ocorreguts amb l’enderroc i les obres actuals. El 9 de novembre van organitzar un taller de vídeo amb la realitzadora vallenca Elisenda Trilla, inici d’un grup de treball que ja està planificant la gravació d’imatges. Des de Cambrils Actua es creu que el model de BCN World és un altre exemple d’aquesta bombolla especulativa, per això el passat mes de desembre es va convidar a Joan Pons portaveu d’Aturem BCN World a una xerrada informativa. Amb l’objectiu d’aprofundir amb el debat democràtic per part de la ciutadania, Cambrils Actua conjuntament amb l’ANC local, van organitzar una xerrada sobre la independència de Catalunya al barri del Cambrils Nou. Finalment recordar que Cambrils Actua és un dels col·lectius promotors del Casal Popular que té previst instal·lar-se al Barri Antic.

Comenta aquest article