Societat

El gelater cambrilenc Antonio Sirvent ofereix una classe magistral al concurs "Deja sitio para el postre" de Cuatro

Per Berta Ruiz

Antonio Sirvent durant la seva classe magistral de gelateria

El gelater cambrilenc Antonio Sirvent va participar, ahir, en l’emissió del concurs televisiu de pastisseria “Deja sitio para el postre” de Cuatro. El programa, dirigit pel prestigiós pastisser Paco Torreblanca, busca el millor pastisser amateur d’Espanya i, en la “prova de sabor” d’aquest tercer capítol, els participants van assistir a una classe magistral de gelateria impartida per Antonio Sivent –que va ser presentat com un dels mestres gelaters més reconeguts d’Espanya i membre de l’equip espanyol de gelateria de la Copa del Món de 2008, on va ser premiat com la millor copa de gelat– i Ricard Camarena, que compta amb una Estrella Michelin. Tots dos els van ensenyar com preparar un gelat cremós i com crear un postre acompanyat de gelat i d’altres ingredients. A continuació, els concursants van haver d'aplicar els seus coneixements de geladeria i elaborar la seva pròpia creació. Tant Sirvent com Camarena, juntament amb Paco Torreblanca, van ser els encarregats de tastar i valorar les postres elaborades pels participants.

Classe de gelateria als concursants del programa

El cambrilenc Antonio Sirvent ha valorat molt positivament a revistacambrils.cat la seva experiència al programa. “L’experiència ha estat positiva, molt interessant i molt intensa. De fet, van ser 7 hores de gravació –als estudis de televisió de Getafe– i he pogut conèixer una mica millor la televisió per dins, tot i que ja havia fet gravacions amb TV3. Als concursants els vaig fer una classe prèvia d’uns 30 minuts, per explicar com es fa el gelat i quina és la seva recepta i em van fer preguntes. Després vam fer l’elaboració que es va emetre al programa. La majoria dels concursants no sabien fer gelat, perquè són amateurs i, de fet, el programa busca el millor pastisser amateur. Se’ls hi donen unes nocions molt didàctiques i això, crec que està molt bé. També cal dir que és un concurs amb un caràcter de reality, és a dir, en tot moment busquen les emocions i els comportaments dels participants i, en definitiva, la cuina és una excusa”.

El cambrilenc, al costat de Ricard Camarena, Paco Torreblanca i la presentadora Raquel Sánchez Silva, durant el tast de les postres

Comenta aquest article