Informació general

La CUP aplaudeix la moció presentada pel regidor Dani Pallejà sobre el futur de Catalunya

Per Redacció



Logotip de les CUP
L’assemblea local de la CUP de Cambrils ha emès un comunicat per mostrar el seu posicionament sobre la moció que va presentar el regidor no adscrit –Daniel Pallejà– el passat dijous 16 de gener. Segons el comunicat de la CUP, "el regidor manifesta la seva satisfacció davant l’acord entre una majoria de les forces polítiques al Parlament per tal de fer possible la celebració d’una consulta al poble català on decidir de manera lliure i democràtica el seu futur col·lectiu. Fa pal·lès el seu compromís amb la Generalitat i el Parlament de Catalunya per tal que aquesta consulta sigui una realitat i crida a la ciutadania a participar de manera activa, pacífica i en llibertat en aquest acte democràtic".    
 
"Agraïm aquesta mostra de suport al procés d'alliberament nacional del poble català"


En primer lloc, des de la CUP volen aplaudir el posicionament de Pallejà, "lluny de les directrius del partit en el qual militava, el PSC. Agraïm aquesta mostra de suport al procés d’alliberament nacional del poble català i ens sumem a les seves peticions de què l’Ajuntament se’n faci ressò. Creiem que és propi de les institucions municipals mostrar un posicionament clar referent a la celebració d’aquesta consulta i manifestar la voluntat de participar activament en aquest procés mitjançant la cessió del padró per a la creació del cens".    
 
D’altra banda, també volen manifestar que, "des de les CUP no trobem condicionant l’acord amb l’Estat Espanyol ni l’aprovació a tràmit de la llei, referent al traspàs de competències, per tal de poder celebrar la consulta. Les constants negatives de l'Estat vers els anhels del poble català ens reafirmen en la nostra postura. De la mateixa manera, creiem que la via triada pel parlament alhora de portar al congrés dels diputats la proposta de traspàs de competències no és l'adequada ja que no garanteix el compliment dels terminis establerts per a la realització de la consulta. La via de la Proposta de Llei permet que, un cop admesa a tràmit, el temps de resolució d'aquesta pugui ser superior a dos anys, trencant així amb els tempos acordats al Parlament".    
  
Per últim, la CUP reafirmen la seva postura de que, "només serà la lluita popular la que ens durà a la llibertat del nostre poble. Defensant sempre la totalitat dels Països Catalans, objecte d'atacs constants,  l'últim dels quals el tancament de Catalunya Ràdio al País Valencià. És la mobilització ciutadana la que determinarà la independència del poble català i qui ha de definir com s'ha d'estructurar aquest nou país".

Comenta aquest article