Informació general

La Generalitat presenta les guies Quèferquan per informar sobre problemes relacionats amb l'habitatge

Per Redacció

Un moment de la presentació de les guies, ahir a Tarragona, a càrrec Joaquim Nin i Carles Sala

El passat dimarts, a Tarragona, es van presentar les tres guies “Quèferquan”, editades per la Generalitat per tal de donar a conèixer els recursos que ofereix per fer front a problemes relacionats amb l’habitatge. La presentació va anar a càrrec del delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin, i el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala,  que també van fer balanç de les actuacions dutes a terme durant l’any 2013 en matèria d’habitatge. 

Guies informatives sobre ajuts i recursos disponibles

De les tres guies editades, la primera explica el tipus d’ajuts i recursos disponibles per fer front als problemes que puguin sorgir relacionats amb l’habitatge –ajuts per pagar el lloguer, prestacions d’urgència, possibilitat d’accedir a habitatges a preus assequibles, assessorament per a les famílies que no poden pagar les quotes de la hipoteca, etc.– i les altres dues detallen de manera més específica les qüestions relatives al pagament del lloguer o a les quotes de la hipoteca.

Les guies tenen la voluntat de resoldre les preguntes que més freqüentment fan els ciutadans i les ciutadanes quan s’adrecen a l’Administració: què passa si deixo de pagar el lloguer o la hipoteca, com es poden defensar d’un desnonament, què fer quan ja s’ha perdut l’habitatge, etc. Les guies s’han distribuït mitjançant les oficines locals d’habitatge i els consells comarcals per tal que la informació arribi a tothom mitjançant l’Administració més propera a la ciutadania. També es poden consultar les guies en format pdf a la web de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. 

Més de 24.000 actuacions per evitar la pèrdua de l’habitatge
 
El secretari d’Habitatge i Millora Urbana –Carles Sala– va presentar el balanç de les actuacions fetes per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya en matèria d’habitatge durant l’any 2013. En total, es va actuar sobre 24.167 llars en risc. Mitjançant el telèfon 012 i l’atenció telefònica que presten les  diverses seus de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, la Generalitat va atendre durant l’any 2013 un total de 190.558 trucades d’aspectes relacionats amb l’habitatge. Presencialment, es va atendre a 656.688 persones i per altres mitjans (correu, correu electrònic) es van respondre un total de 7.222 casos. 
 
Casos atesos a la demarcació de Tarragona
 
Pel que fa a la demarcació de Tarragona, la xifra d’actuacions dutes a terme per la Generalitat per atendre les famílies amb  problemes relacionats amb l’habitatge va ser de 3.625. Aquesta xifra  s’ha incrementat respecte de l’any 2012, en què es va actuar en un total de 2.154 llars.

Comenta aquest article