Esports

Una quinzena de dones participen al primer curs de defensa personal organitzat pel Club de judo Dojo Cambrils

Per Miquel A. Díaz

Participants al curs de defensa personal femenina impartit pel Club de judo Dojo Cambrils

El passat 18 de gener, a les instal·lacions del Club de judo Dojo Cambrils, es va realitzar el primer curs de defensa personal femenina. Els curs es va adreçar a dones, majors de 14 anys, sense cap experiència prèvia. A més, la idea va tenir tan bona acollida que es va haver d’incrementar el número d’inscripcions i, finalment, hi van participar 15 dones.

El curs va ser impartit per dos tècnics formats i titulats: Imanol Rico –cinturó negre quart Dan i tècnic en judo i defensa personal per la RFE de Judo– i la Carla García –cinturó negre primer Dan, Llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i tècnica en judo i defensa personal per la RFE de Judo–. Durant les dues hores d’aquest primer curs es van posar en pràctica els fonaments bàsics de la defensa personal –postura, guàrdies, desplaçaments, caigudes, cops bàsics, bloquejos, esquives– i la resolució de diferents atacs, especialment dissenyats per a poder ser utilitzats per qualsevol dona davant d’un intent d’agressió.

Al finalitzar el curs, es va repartir el diploma d’assistència i es va fer una petita reflexió sobre la sessió. La valoració dels tècnics va ser molt positiva i, possiblement, s'organitzin més cursos sobre defensa personal femenina.

Comenta aquest article