Esports

Cambrils va acollir més de 40 esdeveniments esportius durant 2013

Per Redacció

Imatge de la sortida de la 4a Mitja Marató de Cambrils, el passat mes de març

Durant l'any 2013, més de 20.000 persones van participar als més de 40 esdeveniments esportius organitzats a Cambrils. A aquesta xifra se li sumen, segons dades facilitades pel consistori, les més de 5.700 inscripcions a les activitats programades, 4.100 hores d'entrenaments i 1.540 partits de competició disputats a les instal·lacions municipals, així com les més de 350 hores de lloguer dels equipaments esportius. Aquestes són algunes de les dades més destacades del balanç anual de l’Institut Municipal d’Esports de Cambrils (IMEC).

L’IMEC gestiona el Complex Esportiu del Camp de Futbol –tres camps de futbol de gespa artificial, una pista atletisme amb un camp de gespa natural, una galeria de tir amb arc, un camp de tir amb arc, una galeria de tir olímpic, dues pistes poliesportives i una carpa coberta, així com els serveis de vestuaris, gimnàs i altres–, el Palau Municipal d’Esports –dos pavellons coberts, una piscina, un gimnàs, una sala polivalent i una sala cycling, a més dels serveis de vestuaris, boulder i altres– i les diferents zones exteriors –les pistes bàsquet del passeig de les Palmeres, el rocòdrom del parc del Pinaret, el circuit d’entrenament i la zona esportiva d’estiu de la platja del Regueral–.

Entitats i clubs esportius

D'altra banda, des de la regidoria d’Esports de l'Ajuntament es dóna suport a més de 30 entitats esportives, amb recursos humans, materials i econòmics. En total hi ha 2.500 esportistes federats. Al camp de futbol hi entrenen 41 equips des de categories d’escola a veterans, i s’hi durant 2013, es van jugar 493 partits oficials i 54 partits de pretemporada. Tot plegat són 1.900 hores d’entrenament i més de 850 hores de competició. Per altra banda, 46 equips van utilitzar el Palau d’Esports, on s’hi van disputar 413 partits oficials i 32 de pretemporada. Això significa 2.200 hores d’entrenament i més de 690 hores de competició.

Inscripcions a activitats

El balanç d’inscripcions d’aquest 2013 també ha estat molt positiu. Es van registrar més 1.400 inscripcions a les activitats municipals d’estiu –programes esportius amb servei de menjador, entre altres–, més de 3.500 inscripcions a les activitats d’hivern –com ara l’escola natació, la natació escolar, el Diveresport per Setmana Santa o el Nadalsport– i més de 290 inscripcions per trimestre als programes per gent gran de gimnàstica de manteniment i aquagym. Pel que fa als abonaments, la mitjana mensual va ser de 1.750 –mil abonats generals, 635 de piscina i 110 de pista d’atletisme–.

Esdeveniments esportius

Aquest any passat, es van organitzar i coorganitzar amb les diferents entitats més de 40 esdeveniments esportius, campionats i tornejos, alguns nous i d’altres ja consolidats. Destaquen la IV Mitja Marató –més de 2.400 participants–, la Triatló Cambrils –primera edició amb 876 participants–, el Campionat d’Espanya i Final Campionat Catalunya de Vòlei Platja, el Campionat d’Espanya Absolut de Tir amb Arc, el Campionat de Catalunya d’Hoquei Patins, l’Stage Internacional de Judo, la convenció Internacional d’Aeròbic i Fitness, el Torneig Internacional de Policies, la Festa de la Bicicleta –més de 1.000 participants– i l’olimpíada balls de saló D.O. World Dance Sport.

Des de la regidoria d'Esports, l’objectiu és fixar Cambrils com un referent de la pràctica esportiva a nivell estatal i el segell de Destinació de Turisme Esportiu.

Comenta aquest article