Societat

Multitudinària Festa de Reis

Per Lluís Rovira i Barenys

El rei Melcior dalt de la seva carrossa en un moment de la cavalcada, aquest passat diumenge a la tarda

Els Reis Mags de l'Orient van ser, un any més, puntuals a la seva cita cambrilenca. Enmig d'una gran expectació, Ses Majestats van arribar al port, aquest passat diumenge 5 de gener a les 7 de la tarda, i van desembarcar a les escales reials, precedits d'un castell de focs que ha recuperat part del protagonisme que tenia ara fa tres anys. Un cop a terra i després de saludar l'alcaldessa, els Reis Mags van ser conduïts dalt de tres vehicles per davant de la façana del port fins a l'entrada del moll de pesca, on hi havia les carrosses. Aquesta mesura que ha introduït enguany l'Associació d'Antics Alumnes la Salle, l'entitat organitzadora de la festa, va permetre agilitzar i avançar l'inici de la cavalcada, que va recórrer el port i la Rambla de Jaume I fins la primera parada per recollir les cartes, a la plaça de mossèn Batalla.
La cavalcada va continuar fina a la vila on les Reis també van recollir les cartes dels xiquets i xiquetes a la Plaça. En totes dues recollides de cartes, els Reis van rebre la salutació de benvinguda de l'alcaldessa.
Cal dir que el temps va ser benèvol i va permetre fer la cavalcada amb total comoditat. Recordem que la nit anterior s'havia girat un fort vendaval.

Recollida de cartes dels Heralds

D'altra banda, els Heralds de Ses Majestats van fer l'anunci de la imminent arribada dels Reis Mags, el passat divendres 3 de gener, pels diferents carrers i places de Cambrils, tal i com és habitual. La novetat d'enguany, però, ha estat que els Heralds van fer dues recollides de cartes, una a la plaça del Pòsit, al port, i l'altra a la Plaça, a la vila.

Comenta aquest article