Cultura

La Biblioteca Municipal incorpora codis QR als llibres recomanats al canal de Youtube

Per Redacció

Llibres de la Biblioteca Municipal de duen incorporats el codi QR

La Biblioteca Municipal ha començat a incorporar codis QR als llibres que tenen recomanats al canal de Youtube. D’aquesta manera, els usuaris poden accedir immediatament a través del seu mòbil a la visualització de la recomanació corresponent, una gravació de pocs minuts en la qual les tres bibliotecàries parlen del llibre, de perquè els agrada i en llegeixen un breu fragment. En una segona fase, s’aplicaran codis QR als llibres infantils per vincular-los directament a les seves recomanacions al bloc.

La iniciativa segueix la filosofia de l’última edició de l’Escola d'Hivern de la Biblioteca Pública sobre Biblioteques Públiques i Eines Web 2.0 i, molt especialment, les afirmacions i propostes expressades per Julian Marquina durant la conferència inaugural amb el títol "El bibliotecari fa social a la biblioteca". Entre d'altres conclusions, va demostrar que el 90 % de la informació que rebem és visual i que aquesta es processa 60.000 vegades més ràpidament que la textual. De fet, ja en aquesta línia, l'any 2011, la Biblioteca Municipal de Cambrils va obrir el seu Canal Youtube per tal de fer recomanacions literàries a través de la imatge, que fossin més properes als usuaris. L’objectiu és una major facilitat de processament de la informació i, per l’altra, que les recomanacions les facin les mateixes bibliotecàries que els usuaris trobaran a la Biblioteca quan vinguin a fer-ne ús. Així mateix, Marquina va indicar que Espanya és un dels països europeus amb més usuaris de telèfons smartphone (fins a un 66% dels usuaris de telefonia mòbil, que es descarreguen cada dia fins a 4 milions d'aplicacions).

La directora de la Biblioteca, Rosa M. Fusté, ha comentat que aquesta tecnologia permet donar un valor afegit als llibres i, de retruc, augmentar la seva visibilitat a les xarxes socials.

Comenta aquest article