Societat

Es clou la 19a edició del Parc infantil de Nadal després de quatre dies de jocs, tallers i activitats per a la canalla

Per Berta Ruiz

Imatge d'un dels tallers del Parc infantil de Nadal, ahir a la tarda, al Palau Municipal d'Esports

Ahir al vespre, es va posar el punt i final a la 19a edició del Parc infantil de Nadal. Del 27 al 30 de desembre, el Palau Municipal d’Esports ha acollit l’edició d’enguany que, ha comptat amb una àmplia varietat de tallers per a xiquets de totes les edats. Concretament, al pavelló 2 s’hi van muntar uns 17 tallers de tot tipus de manualitats, pintura de cara, tallers de reciclatge, jocs de videoconsoles, una zona de ball, una zona de patinatge, un espai de ludoteca per als més menuts i d’altres jocs de taula repartits per tota la pista del pavelló. Al pavelló 1, com cada any, es van ubicar els castells inflables i l’espai de karaoke, adreçat als xiquets més grans.

Un dels directors del Parc de Nadal –Jose Garcia– feia una valoració molt positiva a revistacambrils.cat d’aquesta darrera edició. Segons Garcia, cada tarda, el parc ha rebut al voltant d’uns 300 xiquets, una xifra força similar a la d’altres anys anteriors. Ahir, darrer dia del parc, el Palau Municipal d’Esports va acollir la quarta edició del Rodaparc. Aquesta iniciativa va permetre als xiquets cambrilencs gaudir dels parcs de Vila-seca i de Salou, mentre que els xiquets de Salou i de Vila-seca van poder visitar el parc cambrilenc, de forma gratuïta.

Una àmplia varietat de tallers per a totes les edats

Pel que fa a l’acollida que han tingut les diferents activitats, Garcia ha destacat que un dels tallers que ha tingut un major èxit ha estat un de reciclatge a càrrec de la Creu Roja, que consistia en la fabricació de joguets amb materials reciclats. Enguany, era la primera col·laboració de la Creu Roja al Parc de Nadal, a banda, de la seva presència com a servei de suport sanitari. Per altra banda, Garcia també ha apuntat que, com cada any, el taller de cuina, el taller de maquillatge de cara, els jocs inflables i el karaoke són algunes de les activitats que tenen un major èxit entre la canalla. Una altra de les novetats d’enguany, segons ha dit Garcia, ha estat que, en alguns tallers s’ha fet una adaptació als xiquets d’entre 3 a 6 anys. “En alguns tallers de manualitats hem instal·lat una taula petita per als més petits, per tal que també poguessin participar en totes les activitats. Fins ara, per aquesta franja d’edat només teníem l’espai de la ludoteca i enguany, ho hem ampliat”, ha dit.

Finalment, des de l’organització del Parc de Nadal han volgut agrair la col·laboració de diferents entitats que hi han participat activament com l'Agrupament Escolta Gent de Mar, el Club Patí Cambrils, el Club d'Escacs, l'Oficina Local de Català, la Biblioteca Municipal, la Creu Roja i l’Estudi Giselle. A banda, com a novetat, Càritas també va col·locar un contenidor al pavelló perquè la gent diposités aliments infantils.

Comenta aquest article