Societat

Més de 400 corredors participen a la I Sant Silvestre de Cambrils, cursa solidària a favor d'Ana Navarro

Per Berta Ruiz

Pili Rus, guanyadora femenina de la cursa, en el moment de creuar la línia de meta

Aquest passat dissabte, 28 de desembre a la tarda, va organitzar-se la I Sant Silvestre de Cambrils-Cursa solidària a favor d’Ana Navarro, malalta de Lyme crònic. L’esdeveniment, impulsat per amics i familiars de la cambrilenca, va servir per recaptar diners que li permetin continuar amb el seu tractament mèdic a Brussel·les.

La cursa va repartir més de 400 dorsals, d’entre els quals 80 eren menors de 14 anys. El preu del dorsal dels adults era de 5 euros. Tal com ha comentat el germà d’Ana Navarro –Alberto Navarro–, a revistacambrils.cat, molta gent va pagar el dorsal, però no va participar en la cursa. La cursa es va dividir en la prova infantil –1 quilòmetre de distància– al llarg del passeig marítim en direcció a Salou, mentre que la prova dels adults va recórrer 4 quilòmetres de distància, és a dir, fins a la Torre de l’Esquirol i tornar. Abans i després de la cursa també es van anar succeint les actuacions, a càrrec de Bali Cejas, del Cor de Gospel i també hi va haver un monòleg. Es va servir una xocolotada –preparada per l’Associació de Dones Clara Campoamor– i hi va haver servei de bar, així com sorteig de diversos premis i regals.

Finalment, segons ha apuntat Alberto Navarro, es van aconseguir recaptar uns 2.500 euros aproximadament. Aquesta quantitat servirà per sufragar un parell de mesos de tractament per a l’Ana a Brusel·les. Segons ha comentat el seu germà, “la infecció li ha anat afectant més òrgans i cal anar-li canviant la medicació perquè no es faci immune. Va millorant, no físicament, però sí en altres aspectes”. El Lyme és una malaltia infecciosa que afecta diversos òrgans i que provoca fatiga, dolors musculars i a les articulacions, paràlisi i descoordinació motora, entre d'altres. Segons Alberto Navarro, “la cursa va anar molt bé. Va venir molta gent, més de la que ens esperàvem. Una vegada més, Cambrils va respondre”.