Cultura

La Teca Teatre estrena amb un gran èxit de públic l'obra 'El Florido Pensil'

Per Jordi Moreno

Un moment de la representació de "El florido pensil", a càrrec de La Teca Teatre, ahir a la tarda al Casal Parroquial

Com ja és costum, La Teca Teatre ha estrenat obra durant les fetes nadalenques amb una primera funció el dia de Nadal i una altra ahir diumenge. Enguany, el grup de teatre de la platja ha escollit l’obra ‘El Florido Pensil’ una adaptació del professor de dret granadí d’Andrés Sopeña, on s’explica amb humor i ironia l’educació a les escoles dels anys de la postguerra. L’assistència de públic a les dues representacions ha estat més que notable, amb gairebé totes les butaques ocupades, fet que demostra la bona qualitat del teatre que representa aquest grup i la fidelitat del públic que el segueix any rere any.

Sota la direcció de Tere Franch, la funció comença amb el retrobament de tres vells amics a peu d’escenari, Pep Pellicer, Joan Francesc Cerrato i Joan Ortoneda. Sota les notes del piano els tres amics van recordant anècdotes de la seva infantesa mentre a l’escenari es van desenvolupant diferents escenes amb les alumnes Domènech, Fortuny, Sánchez i Ripoll interpretades per Olga Hernández, Roser Costa, Carme Pascual i Elisabet Capella. Molts dels actors fan doblet interpretant a més d’un personatge. Malgrat la dificultat tècnica que això representa, la Teca executa l’obra amb un ritme excel·lent despertant repetidament els aplaudiments del públic. Altres actors que també han intervingut són Sílvia Brull en el paper de Madre Olvido, David Brull com a Mossèn Secundino, Dani Morell com a Don Salvador, Plàcida Fernández com a Doña Jacinta i Ariadna Serrano.

També cal destacar la correcta escenografia i il·luminació en escenes com la del cinema, on s’aprofita el lateral de l’escenari com a pantalla de projecció, aconseguint un efecte molt convincent. La recaptació aconseguida a la representació d’ahir diumenge va anar destinada a Càritas Cambrils.

Comenta aquest article