Societat

Amics i familiars d’Ana Navarro organitzaran la primera cursa solidària de Sant Silvestre per a recaptar diners pel seu tractament mèdic

Per Redacció

Cartell de la primera cursa Sant Silvestre de Cambrils solidària amb Ana Navarro

Els amics i familiars de la cambrilenca Ana Navarro, que pateix Lyme crònic, han organitzat la primera cursa solidària de Sant Silvestre a Cambrils, per recaptar diners que li permetin continuar un tractament mèdic a Brussel·les.
L’esdeveniment popular, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils, se celebrarà aquest proper dissabte 28 de desembre al Mollet del Rec-Escales Reials. Aquest serà el punt d’inici de la competició esportiva, que es divideix en dos recorreguts simbòlics, pensats perquè hi pugui participar tothom. A les 18:30 hores es donarà el tret de sortida a la cursa infantil –un quilòmetre– i a les 19 hores començaran a córrer els adults –quatre quilòmetres–. Les inscripcions es poden fer anticipadament al Palau d’Esports i al mateix dia de la cursa –fins a 10 minuts abans–. El preu és de 5 euros per la cursa d’adults i gratuït pels menors de fins a 14 anys.

Activitats complementàries

A més de la cursa, s’han organitzat nombroses activitats complementàries. A partir de les 17 hores hi haurà actuacions de diversos artistes i a les 19 hores l’Associació de Dones Clara Campoamor prepararà una xocolatada a un euro. Un cop els corredors arribin a la línia de meta, es realitzaran diversos sortejos de productes com samarretes i entrades de diferents equips esportius, samarretes de running, entrades pel Port Aventura, llibres o jocs, entre els atletes i les persones que hagin col·laborat amb la xocolatada o fent ús dels serveis del bar.  

La malaltia

Ana Navarro va començar a patir fatiga i dolors fa dos anys. Després de multitud de proves i rehabilitacions que no van funcionar, el juliol passat es va poder visitar a una clínica especialitzada de Brussel·les gràcies a la recol·lecta aconseguida en un esdeveniment solidari realitzat el juny a Cambrils. Ara, ja diagnosticada, l’objectiu és poder continuar el costós tractament, que consisteix en uns 600 euros de medicaments mensuals, a més del cost dels viatges a Brussel·les i les visites a la clínica per fer el seguiment i les proves de control.

El Lyme és una malaltia infecciosa que afecta diversos òrgans i que provoca fatiga, dolors musculars i a les articulacions, paràlisi i descoordinació motora, entre d'altres. Per a més informació es pot consultar el bloc d’Ana Navarro:  http://ayudarananavarro.wordpress.com

Comenta aquest article