Informació general

L’Ajuntament i l’associació de Voluntariat Sènior d’Assessorament Empresarial signen un conveni per fomentar l’emprenedoria

Per Redacció

Imatge de la signatura del conveni entre l'Ajuntament i l'associació SECOT

L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, i la regidora de Promoció Econòmica, Carme Cros, es van reunir, el passat dijous, amb el president de la delegació de Tarragona de l’associació SECOT (Voluntariat Sènior d’Assessorament Empresarial) per signar un conveni per fomentar l’emprenedoria al municipi.

La regidoria de Promoció Econòmica, a través del servei municipal Cambrils Emprèn, treballa per donar suport a les persones emprenedores i al teixit empresarial amb l'objectiu de fomentar la creació de l’activitat empresarial i la consolidació de la microempresa. En aquesta línia, l’acord amb una entitat que comparteix els mateixos objectius, suposarà unir esforços per reforçar l’aposta de l’Ajuntament de l’Ajuntament de Cambrils i contribuir en la promoció econòmica del municipi.
Els voluntaris de SECOT –antics empresaris i executius– oferiran els seus coneixements i experiència en el marc dels eixos d’acció previstos per Cambrils Emprèn. Tal com marca el conveni signat, l’associació realitzarà serveis d’assessorament i tutories sobre gestió i desenvolupament empresarial.

Assessorament tècnic empresarial a persones emprenedores

L’assessorament tècnic empresarial es portarà a terme des de Cambrils Emprèn, però es derivaran als voluntaris de SECOT els casos concrets que, per la pròpia naturalesa del projecte, ho requereixin. El servei, que es desenvoluparà a les dependències de l’Ajuntament, inclourà totes les entrevistes que siguin necessàries amb l’emprenedor per donar suport en l’elaboració del Pla d’Empresa.

Diagnosi empresarial de situació i funcionament de les microempreses

SECOT també s’encarregarà de realitzar diagnosis empresarials de la situació i del funcionament de microempreses que ho sol·licitin a Cambrils Emprèn per millorar la seva adaptació al mercat empresarial. L’objectiu resultant de cadascuna de les diagnosis que es portin a terme serà un pla d’acció de millora de cada empresa. A canvi d’aquests serveis, que s’han estimat en cinc projectes anuals d’assessorament tècnic empresarial i 15 diagnosis, l’Ajuntament abonarà a SECOT la quantitat de 1.500 euros per les despeses de desplaçament i els costos d’estructura de l’entitat. El conveni serà vigent fins el 31 de desembre de 2014.

SECOT és una associació sense ànim de lucre creada el 1989 i declarada d’utilitat pública des del 1995. Els seus voluntaris són professionals qualificats jubilats, prejubilats o en actiu que, amb esperit altruista, assessoren de manera confidencial analitzant, oferint el seu diagnòstic i proposant accions pel desenvolupament empresarial.

Comenta aquest article