Informació general

El regidor no adscrit Dani Pallejà es queixa que no el deixen assistir a les comissions informatives com a oient

Per Cristina Sierra

El regidor no adscrit Dani Pallejà, en primer terme, en un moment de la sessió plenària del passat divendres

El primer punt que es va tractar a la sessió plenària extraordinària va ser un escrit presentat pel regidor no adscrit Dani Pallejà on es queixava que l'equip de govern no el deixa assistir a les comissions informatives com a oient. Tal com avançava l'alcaldessa –Mercè Dalmau–, Pallejà va exposar les comissions informatives a les que té dret a assistir com a regidor no adscrit i demanava poder assistir a les altres com a oient, una petició que es va rebutjar des de l'equip de govern.

Segons va manifestar Pallejà, "he rebut una comunicació de l'equip de govern a la que se m'insta a no assistir a les comissions informatives com a oient. Aquesta setmana he anat a les comissions que em tocava i en una d'elles hi havien regidors com a oients. Aquest fet em genera el dubte de quin és el criteri que segueixen per establir qui pot anar d'oient i qui no".

Robert Benaiges: "Per primera vegada es nega a un regidor a a no anar a una comissió. Em sembla increïble"

Després de les paraules de Pallejà, l'alcaldessa va contestar-li que tenia "uns drets i deures" com a regidor no adscrit i podia assistir a unes cinc comissions informatives i a estar informat de la resta de comissions. El portaveu del PSC –Robert Benaiges– va prendre el torn de paraula afirmant: "no vull defendre a ningú, jo vull defendre que els regidors del meu grup tinguem dret a anar a la comissió informativa. Per primera vegada es nega a un regidor a no anar a una comissió.. Em sembla increïble".

Segons Benaiges, davant les queixes de Pallejà, "he preguntat a alguns presidents de les comissions si tenen inconvenient en què anem a les comissions com a oients i m'han dit que no. Pel bé de tots, demano que s'ho replantegin". L'alcaldessa, per cloure el punt, va recordar a Pallejà que té tot l'accés a la informació de les comissions i que s'estava seguint la normativa d'assistència d'un regidor no adscrit. No obstant, va assegurar que Pallejà podia assistir a les comissions informatives com a oient sempre i quan el president de la comissió ho vegi convenient.

S'aprova la liquidació de l'EPEL Cambrils Audiovisual

Un altre punt que es va aprovar durant la sessió plenària va ser la liquidació de l'EPEL Cambrils Audiovisual. Dalmau va apuntar que s'havia deixat passar el temps prudencial per poder extingir l'empresa abans de finals d'any i que l'Ajuntament haurà d'assumir una sèrie de compromisos financers de l'empresa.

El portaveu del NMC –Oliver Klein– va anunciar el vot d'abstenció del seu grup i va preguntar si hi havia un inventari fet de tot el material que hi havia a les instal·lacions de la TDCamp. L'alcaldessa va assegurar que hi ha un inventari fet però, "en principi, no tenim pensat fer ús del material. Quan hi hagi una necessitat puntual dins la casa ja veurem si pot ser útil  una part del material".

En la mateixa línia que el NMC, el PSC i Dani Pallejà també van demanar l'inventari del material de la TDCamp. La liquidació de l'EPEL Cambrils Audiovisual va ser aprovada amb els vots favorables de l'equip de govern i les abstencions dels grups de l'oposició.

Comenta aquest article