Informació general

L'excap local d'Unió de Joves, Edgar Berengué, una de les 94 baixes d'UDC al Camp de Tarragona

Per Lluís Rovira i Barenys

Acte electoral celebrat al Centre Cultural, el juliol de 2010, amb la presència del president d'UDC –Josep Antoni Duran i Lleida–, el que era, aleshores, cap local de la Unió de Joves d'UDC –Edgar Berengué– i Mercè Dalmau, en aquells moments, l'alcaldable de CiU

Edgar Berengué, cap local de la Unió de Joves fins fa uns mesos, és una de les persones que figuren al llistat de 94 militants que ahir es van donar de baixa del partit, de manera oficial i amb tot el rebombori mediàtic possible. Juntament amb Berengué s'han donat de baixa un parell de militants cambrilencs més. Berengué també havia estat membre de la intercomarcal d'UDC al Camp de Tarragona i conseller nacional d'UDC. Edgar Berengué ha subscrit el manifest impulsat per militants del Camp de Tarragona i, en declaracions a revistacambrils.cat, ha criticat el lideratge de Josep Antoni Duran i Lleida al capdavant del partit. Edgar Berengué afegeix, també, a la seva crítica general l'incompliment de les promeses que li van fer a les darreres eleccions municipals, a nivell local.
D'altra banda, el regidor d'UDC a l'ajuntament de Cambrils, Ramon Llobet, ha dit que, a banda d'aquestes tres baixes, el partit només havia patit la baixa del fins fa uns mesos president local, José Luis Torrente, i d'un altre militant per haver marxat a viure a una altra població. Llobet diu que, en aquests moments, UDC a Cambrils té 114 militants i que està prevista la incorporació d'una dotzena de persones que es faran efectives ben aviat. Pel que fa a UDC local, segons ha comentat Llobet, té previst fer la presentació de la reestructurada junta en un acte que es farà aquest proper mes de gener. Recordem que, arran de la dimissió de Torrente, el nou president local és Carles Pérez.

"Unió hauria d'estar a primera línia de la reclamació nacional, proclamant amb entusiasme la necessitat de tenir un estat independent"

Els militants d'UDC que es van donar de baixa ahir defensen que Catalunya sigui un estat més d'Europa, "com ho són els altres estats, amb els mateixos drets i amb les mateixes obligacions". Aquests militants consideren que això es correspon a "l'expressió actualitzada del que els nostres fundadors volien: una confederació per a Catalunya de la qual ells, en aquells moments, en deien ibèrica però que ara es correspon amb Europa, sota els principis d'independència política, interdependència econòmica i fraternitat espiritual. Unió, per la seva història, pels seus principis i pels seus màrtirs hauria d'estar a primera línia de la reclamació nacional, proclamant amb entusiasme la necessitat de tenir un estat independent i això comporta, naturalment, anar més enllà de la consulta si el resultat de la consulta així ho reclamés."
En el manifest, els militants d'UDC també expressen la seva indignació amb la paràlisi del partit a la demarcació de Tarragona, "així com amb l'exclusió de qualsevol iniciativa provinent de militants amb inquietuds". Finalment, aquests militants es queixen de la manca de renovació als càrrecs del partit i de la "feble democràcia interna". Al donar-se de baixa, els 94 militants demanen, explícitament, que les seves dades personals desapareguin de totes les llistes de militants de totes les delegacions locals, comarcals, intercomarcal i nacional.

Comenta aquest article