Informació general

Ses Majestats els Reis Mags d'Orient tornaran a arribar a les Escales Reials

Per Cristina Sierra

Carles Martí, Mercè Dalmau i Lluís Abella van presentar, ahir, les novetats de la festa de Reis

El proper 5 de gener al vespre, les Escales Reials tornaran a ser l'escenari de l'arribada de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient a Cambrils. Ahir al matí, l'alcaldessa –Mercè Dalmau–, el regidor de Festes –Lluís Abella– i el president de l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle –Carles Martí– van presentar les novetats d'enguany de la festa.

El regidor de Festes va explicar tots els canvis significatius que experimentarà la festa. Per una banda, es recupera el lloc d'arribada. Recordem que l'any passat, per motius de seguretat, Ses Majestats van arribar al moll de pesca i no a les Escales Reials com s'havia fet sempre. "Gràcies a la col·laboració de Ports de la Generalitat, la Confraria de Pescadors i el Club Nàutic el dia 5 podrem desplaçar els catamarans que hi ha a les Escales Reials i deixar espai perquè les barques de Ses Majestats puguin entrar sense problemes", va apuntar Abella.

Cavalcada amb canvis

Una altra novetat és que Ses Majestats els Reis Mags d'Orient, una vegada arribin a les Escales Reials, no aniran caminant fins a les carrosses que estaran davant l'escultura A tota vela, sinó que faran el recorregut amb jeeps per agilitzar el trajecte. Un cop arribin a les carrosses, s'iniciarà la cavalcada per tot el passeig Marítim i continuarà per la Rambla de Jaume I fins arribar a la plaça de Mossèn Joan Batalla, on es farà, per primer cop, la recollida de cartes.

La darrera novetat és que aquest any no hi haurà cercavila pels carrers de la vila i es farà directament la recollida de cartes a la plaça d'Espanya. "La majoria de gent es concentra a la plaça d'Espanya, és un lloc emblemàtic i enguany els Reis aniran més puntuals i no es farà la recollida de cartes tan tard", va afirmar el regidor de Festes. Per la seva banda, el president de la Triple va explicar que totes les novetats les han introduït gràcies als suggeriments dels cambrilencs i que s'han fet "pensant en el bé de la festa". Martí va agrair la feina que s'ha fet per poder tornar a desembarcar a les Escales Reials i va afirmar: "des de l'Associació només tenim paraules d'agraïment a tot el poble". En total, Ses Majestats repartiran més de 2 tones de caramels en tots els dies festius.

Com cada any, el dia 6 de gener a partir de les 9 del matí, els Heralds i Ses Majestats repartiran, casa per casa, les joguines i regals que han estat prèviament sol·licitats pels xiquets i xiquetes cambrilencs. El repartiment començarà pel barri de l'Eixample, per Cambrils Nou, per la plaça del Pòsit i per les urbanitzacions de Llevant i de Ponent.

Prèvia recollida de cartes

Els heralds arribaran el proper diumenge 29 de desembre a les 11.30 hores al Moll i iniciaran un recorregut pels diferents carrers de Cambrils per anunciar l'arribada de Ses Majestats. El 3 de gener, per segon any consecutiu, hi haurà una recollida de cartes a les 18:45 hores a la plaça d'Espanya i a la plaça del Pòsit.

Martí va apuntar que la festa compta amb més de 200 voluntaris i va
demanar la col·laboració de la gent a l'hora d'entregar els paquets al magatzem, que s'obrirà a les 22 hores. El president va apuntar que des de la Triple s'espera superar el nombre de paquets de l'any passat –800 paquets–, tot i que va manifestar que la crisi econòmica ha fet disminuir força el nombre de paquets.

Comenta aquest article