Informació general

Se celebra un acte commemoratiu del 75è aniversari de la proclamació de la II República

Per Redacció



L'acte de celebració del 75è aniversari de la proclamació de la II República va incloure un berenar
El passat dissabte 29 d'abril va tenir lloc al Parc del Pescador la festa de commemoració del 75è aniversari de la proclamació de la II República, un acte que va ser organitzat per Iniciativa per Catalunya - Verds de Cambrils.

El regidor d'Educació de l'Ajuntament –Ramón García Mateos– va ser l'encarregat de presentar l'acte i el regidor de Participació Ciutadana, Medi Ambient i Joventut –Salvador Matas– va llegir el manifest de record i homenatge a la República. També es va fer la lectura de la moció aprovada per l'Ajuntament de Cambrils en el darrer ple, en la qual els grups d'Esquerra Republicana de Catalunya, Iniciativa per Catalunya Verds i Partit dels Socialistes de Catalunya van demanar un major impuls de la memòria històrica i el reconeixement de la II República.

A banda, la música i la poesia també van ser els eixos principals de la celebració amb la intervenció dels poetes Adam Manyé, Juan López-Carrillo, Alfredo Gavín, Neus Guixés, Maria Teresa Domingo i Diana Vizán, entre d'altres, i l'actuació del grup cambrilenc A Voces! 

Els organitzadors de l'acte es van mostrar molt satisfets per la gran quantitat de gent que es va reunir al Parc del Pescador per celebrar el 75è aniversari de la proclamació de la II República. Salvador Matas, a més, va apuntar que properament es concretarà a quina avinguda o plaça de Cambrils se li dóna el nom de la II República. Properament també es farà una xerrada a càrrec d'algun historiador per a parlar de la II República a Cambrils.

Comenta aquest article