Informació general

Cambrils ha reduït l'aportació de residus a la incineradora de Constantí durant l'any 2005

Per Judit Pinazo



El barri del Molí de la Torre compta amb un contenidor per a la fracció de jardineria i poda, com a prova pilot
La recollida selectiva a Cambrils funciona. Això és el que es desprèn de l'informe presentat divendres 28 d'abril per l'Ajuntament sobre els resultats de la recollida selectiva de residus al municipi.

Durant l'any 2004 es van generar més de 20.000 tones de fracció de rebuig, mentre que l'any 2005 no s'han superat les 17.000 tones, és a dir que s'ha disminuït en un 13%. Les principals actuacions en l'àmbit de la recollida selectiva han estat la implantació del sistema de contenidors soterrats al nucli urbà –60 en tot el municipi–, l'increment de la dotació de contenidors de superfície per a la recollida selectiva a les zones residencials, la realització de campanyes de comunicació i reforç de mitjans tècnics.

Segons un estudi elaborat per la incineradora del Servei d'Incineració de Residus Urbans (Sirusa), ubicada a Constantí, del conjunt de municipis que porten els seus residus a la incineradora,
Cambrils ha estat l'únic que ha reduït l'aportació de residus durant l'any 2005 , concretament un 12%, i això en bona part és degut a la posada en marxa del servei de recollida selectiva, que ha originat una disminució dràstica en la quantitat del rebuig enviat a la incineradora durant el 2005.

Tal i com explicava en la presentació dels resultats el regidor d'Obres Públiques –Joan Mas–, el ciutadans han tingut també un paper molt important per aconseguir aquestes xifres, ja que cada cop són més les persones que opten per la recollida selectiva, i això també aporta resultats positius en el vessant econòmic, ja que suposa un estalvi en el cost de la incineració de residus.

La sisena fracció

Per continuar amb bons resultats pel que fa a la recollida selectiva s'ha posat en marxa una nova fracció de residus de jardineria i de poda. Des de fa uns mesos s'ha ubicat un d'aquest contenidors metàl·lics com a prova pilot al barri del Molí de la Torre, però està previst que s'ampliï a d'altres barris perifèrics, ja que ha donat molt bon resultat. 

Comenta aquest article